Annons:

Sök
Efter oväntade uppbrottet – VSGF har gjort klart med nya tränare

Amer Asic och Rutgerus Anton van Manen återvänder till Virserums SGF och blir både spelare och tränare för division 6-laget. Foto: Privat

Efter oväntade uppbrottet – VSGF har gjort klart med nya tränare

Virserums SGF och Järnforsens AIK står numera på egna ben efter höstens oväntade uppbrott. Nu har Virserums SGF gjort klart nästa säsongs tränarlösning. 
– Vi är väldigt nöjda, säger Adis Mulisic i VSGF:s sportgrupp. 

Annons:

VSGF/JAIK:s herrlag är från och med nu ett minne blott då föreningarna står på egna ben efter att Järnforsens AIK avslutade samarbetet med Virserums SGF efter 21 långa år.  

Adis Mulisic i Virserums SGF meddelade direkt att klubben kommer medverka med ett lag i egen regi i division 6. 

Tränarlösningen på plats

Nu har klubben gjort klart med tränarlösningen för kommande säsong. Amer Asic och Rutgerus Anton van Manen blir spelande tränare. Både Amer och Rutgerus har ett förflutet i VSGF och spelade i Stjärnan respektive Ekenässjön under den gångna säsongen. Nu får duon dubbla roller i VSGF 2022, både som spelare och tränare. 

– De kommer tillbaka till oss och delar på tränaransvaret samtidigt som de kommer spela. Det är två unga killar som har varit i vår förening tidigare och vet hur vi funkar och jobbar. Vi vill ge dem chansen och de är duktiga på planen också. Jag hoppas och tror att det kan vara skillnaden för oss, säger Adis Mulisic. 

Vem kommer coacha laget under matcherna?

– Vi tänker att vi får lösa det internt. Vi har ett par stycken personer som kan vara med och lösa den biten. 

Tappat sju spelare

Det blev klart för en vecka sedan och Amer och Rutgerus höll i sin första träning på söndagen. 18 spelare var med på träningen.

Amer och Rutgerus är Virserums första nyförvärv till kommande säsong. På minuskontot finns sju spelare: Ibrahim Haddar till Hultsfreds FK, Simon Rydén och Andreas Lövgren till Målilla GoIF samt Albin Moberg, Rasmus Rydén, Axel Arvidsson och Jakob Arvidsson till Järnforsens AIK. 

– Vi har kontakt med två-tre spelare till, två utespelare och en målvakt, och det finns en del praktiskt att lösa med dem eftersom de inte bor i Virserum. Får vi till det så är jag mer än nöjd med årets trupp. Det är spelare som ger det lilla extra till vår trupp. 

Det är en ung trupp som Virserum kommer ställa på benen i division 6 2022. 

– För att vi ska lyckas som bäst får man ha tålamod och titta några år framåt. Det är viktigt att ge de unga spelarna chansen. Allt kan hända och vi kan överraska men vi ser det på längre sikt än så. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: