Annons:

Sök

Annons:

Elitdomare ska utveckla Rosenfors: ”Bra och positiv känsla”

Här ses en stor del av Rosenfors trupp säsongen 2023. Foto Privat

Elitdomare ska utveckla Rosenfors: ”Bra och positiv känsla”

Niclas Schultz är mest känd som elitdomare i bandy. Nu ska han försöka lotsa Rosenfors IK till en bra placering i division fyra. 
– Jag går in med en bra och positiv känsla, säger tränardebutanten Schultz inför kvällens seriepremiär.

Annons:

Niclas Schultz har tidigare spelat fotboll i moderklubben Målilla GoIF och även varit fotbollsdomare på lägre nivå. Att bli tränare var aldrig något som han hade funderat på. Åtminstone inte innan Emma Adolfsson, ordförande i Rosenfors IK, hörde av sig i höstas.

– Emma ringde och kollade läget. Jag funderade någon dag och vi pratade om det hemma och jag kände att det kunde vara kul att testa något nytt. Jag bestämde mig för att ge det en chans och det ångrar jag inte idag. Jag är positivt överraskad över hur roligt det är att ha hand om ett lag. Det är en riktigt rolig grupp och många yngre tjejer som vill lära sig så mycket som möjligt, säger den nya RIK-tränaren.

Bra försäsong

Desto mer känd är Niclas Schultz (tidigare Skoog) som bandydomare, där han är en av Sveriges absolut bästa.

Kan du ta med dig något från domaryrket in i rollen som tränare?

– Jag är ju ledare som domare också och även där är det mycket kommunikativt. På det sättet har jag med mig lite erfarenhet, men annars är det inte så mycket jag kan ta med mig.

RIK-tränaren är nöjd med lagets försäsong.

– Den har varit bra och vi har legat runt 20 spelare på varje träning, vilket är skitkul. Jag behöver inte jaga på för att tjejerna ska komma och träna och bara en sådan sak gör att det blir roligt. Vi har mött flera lag från högre divisioner, det var kanske inte så roligt just då, men jag tror att det gav oss något positivt också. Jag har sett en bra utveckling hos spelarna.

Vad har det varit fokus på under försäsongen?

– Mycket har handlat om enkla grunder och att hitta vårt positionsspel, hur vi ska ligga och röra oss på planen. Det är enkla saker, men ack så viktiga. Vi har också försökt att jobba på att få in tänket runt att spela med tre centrala mittfältare. Mot de bättre lagen vann vi mycket på att spela med ett femmannamittfält och jag vill att vi ska kunna variera vårt sätt att spela lite beroende på motstånd.

Siktar på topp fem

Division 4 Hultsfred består av åtta lag och spelas som en enkelserie. Serien är slut innan sommaruppehållet och därefter väntar nytt motstånd efter uppehållet.

Topp fem går vidare till en slags ”slutspelsserie” där man får möta topp fem från en annan serie. Övriga lag får spela i en fortsättningsserie mot ett antal nya bekantskaper.

– Man kan ha lite olika tankar om det. Hamnar man utanför topp fem känns det nästan som att hösten kan kvitta. Är man topp fem blir det väldigt roligt istället. Vårt fokus ligger på att vara bland de fem bästa i den första serien och sedan får man ta ett nytt grepp efter det.

Fått ihop gruppen

Ikväll är det dags för seriepremiär för Rosenfors, som spelar borta mot IFKO/RBK B på Arena Oskarshamn.

– Det är bara sju matcher som ska spelas så varje match blir väldigt viktig. Vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt och känner att det ska bli roligt med premiär, säger Niclas Schultz. 

Fakta

Rosenfors IK (division 4)

Nyförvärv:Philippa Johansson (comeback), Julia Blansch (Skillingaryds IS), Jasmin Eneroth (nyinflyttad), Louise Svensson (comeback), Rike Pöker (Virserums SGF). Dessutom har många spelare födda 2007 och 2008 flyttats upp i A-truppen.

Förluster:Bianca Karlsson (slutar för studier på annan ort), Stina Johansson (Vimmerby IF), Josefine Johansson (slutat), Ylka Iberhysaj (Vimmerby IF).

Seriefavoriter:”Jag säger Frödinge/Brantestad och Högsby. Sen vet man aldrig med B-lagen”, säger Niclas Schultz.

Lagen i division 4 Hultsfred:Frödinge/Brantestad SK, HM IS, Högsby IK, Krokstorps IK, IFKO/RBK B, Rosenfors IK, Tjust IF FF B, Västerviks damfotboll B.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: