Annons:

Sök

Annons:

Revanschsuget HFK har tagit lärdom av vårderbyt:

Hultsfreds FK:s tränare Sebasthian Svensson var besviken efter vårens nederlag mot Gullringens GoIF. I morgon har HFK chans till revansch på Gullemon. Foto: Jakob Karlsson

Revanschsuget HFK har tagit lärdom av vårderbyt: "Intressant på många sätt"

Hultsfreds FK kom inte upp i nivå i vårderbyt mot Gullringens GoIF. Inför höstderbyt har Sebasthian Svensson en betydligt bättre känsla. 
– Vi vet nu vad som krävs för att mäta sig med de tilltänkta topplagen, säger han. 

Annons:

Hultsfreds FK fick efter förra helgens 2–1-seger mot Assyriska IK andrum i botten av division 4. 

Nu väntar ett spännande derby mot Gullringens GoIF på bortaplan. 

– Det blir en intressant match på många sätt. Vi har revansch att utkräva efter vår bleka insats i senaste matchen mot Gullringen samtidigt som de lär vara revanschsugna efter deras senaste match. Jag tror att det kommer vara två hungriga lag, säger Sebasthian Svensson, huvudtränare i Hultsfreds FK. 

"Vet nu vad som krävs"

När lagen möttes på Knektavallen i början av maj svarade Gullringen för en näst intill perfekt insats och vann med klara 5–1. Hultsfred hade i början av nykomlingssäsongen i division 4 svårt att hitta rätt. 

– Även om vi pratade om vissa saker inför matchen så kom vi helt fel in i matchen. Det var också tidigt på säsongen och vi var inte riktigt varma i kläderna samtidigt som det säkert smög sig på en del derbynerver. Det var också en större match än vad många av spelarna hade spelat tidigare och det blev nog mycket på en och samma gång. Gullringen hade också en bra och effektiv matchplan och det går inte att förringa deras insats. De identifierade våra svagheter och fick bra utdelning. Det var inget snack om att de var det bättre laget, säger Sebasthian Svensson. 

Nu ska Hultsfred försöka utnyttja faktumet att de var med om vårens bakslag och att de har tagit lärdom av det som hände på hemmaplan. 

– Vi vet nu vad som krävs för att mäta sig med de tilltänkta topplagen. Vi är där inte där tabellmässigt men vi ska ha alla chanser att ta tre poäng. Det handlar om inställning och det har vi blivit varse under den här säsongen. Vi har haft våra dippar när vi inte har varit påkopplade från start och då har det runnit iväg. Det blir tufft om man inte är med från start. 

Så är läget i laget

Målvakten Jesper Rüdiger och mittfältaren Noah Sandelius finns inte tillgängliga för spel i derbyt. Erik Arvidsson Hoffmann får fortsatt förtroende mellan stolparna. Isak Lindquist är tillbaka i truppen.

Hur Hultsfred mönstrar sitt lag i derbyt var inte helt klart vid lunchtid på fredagen.

– Vi kommer ställa upp med en snarlik startelva som senast. Jag vill spela en startelva som kan matcha Gullringens startelva och jag har förhoppningsvis identifierat deras svagheter som vi måste utnyttja.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: