Annons:

Sök

Annons:

Viktiga poäng står på spel i derbyt:

Målilla och Mörlunda tar emot varandra i ett hett lokalderby på fredagen. Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Viktiga poäng står på spel i derbyt: "Ska gå in i duellerna rejält"

Mållöst och delad pott senast  nu väntar ett nytt derby mellan Målilla GoIF och Mörlunda GoIF. Mycket talar för att det kommer bli en jämn match, även denna gång. Om något av lagen är favoriter till att lyckas dra det längsta strået är svårt att avgöra. 

Annons:

0-0 senast, där Målilla skapade de farligare chanserna. Nu väntar en drabbning mellan Målilla och Mörlunda – denna gång i Målilla. Endast tre poäng skiljer lagen åt i tabellen och mycket talar för att det blir en jämn batalj. Roger Rönnlund, tränare för Målilla, menar att effektiviteten kan bli en avgörande i derbyt.

– Jag brukar känna att jag är laddad inför sådana här matcher långt innan, men lusten gick ur lite när vi inte vann sist. Jag tror och hoppas att derbykänslan smyger sig på ju mer matchen närmar sig. Det kan kanske är skönt att inte vara allt för nervös på förhand heller. Vi har haft en säsong med höga berg och djupa dalar, kan man säga. Kommer vi inte upp i nivå och inte förvaltar våra chanser, kommer det bli jättesvårt. Troligen kommer det bli tufft och jämnt, så vi måste sätta våra chanser. 

"Alltid roligt med derby"

Rönnlund har svårt att utse ett av lagen som favoriter. Hans lag borde kunna vinna matchen om man sätter sina chanser. Däremot har man inte visat tillräckligt av en sådan sida under säsongen, men han. Emellanåt har man uppträtt lite för orutinerat och ungdomligt.

–  Jag kan inte förutse en favorit i den här matchen. Det är två jämna lag, som har både styrkor och svagheter. Det kommer bli tufft, men det är alltid roligt med derby. Det som talar för oss är att vi brukar skapa mycket chanser och när vi spelar som bäst är vi ett väldigt bra lag. Problemet är att vi ibland uppträder lite valpigt och saknar en “killer” i offensivt straffområde. Vi har inte lyckats ta vara på målchanserna vi skapar riktigt. 

"Lite luriga"

Mörlundatränaren, Joakim Blomberg, tycker att fredagens motstånd imponerat under säsongen. Matchen är av yttersta vikt, men om något lag får stå som favoriter, kan han inte säga. Senast lagen möttes, var resultatet (0-0) rättvist, menar han.

– Målilla är ett lag med mycket unga och pigga spelare. De kanske saknar lite rutin, men jag tycker att de har överraskat lite och gjort det förvånansvärt bra. De släpper inte in särskilt mycket mål på hemmaplan, så det blir en svår nöt att knäcka. De är lite luriga, kan jag tycka. Det är en väldigt viktig match, för båda lagen. Det finns en rivalitet som gör att det kommer bli mycket kamp, samtidigt som det är två jämna lag. Målilla hade kanske lite fler chanser senast, men spelmässigt var resultatet (0-0) rättvist.

Närkamperna blir nyckeln

Trots att lagen är jämna, finns det saker som talar för Blomberg och hans Mörlunda. Att motståndarna är aningen yngre och mindre, kan man dra nytta av när det vankas derby. Dessutom har laget tagit stora kliv sedan förra säsongen, förklarar han.

– Vi har tagit steg i rätt riktning under säsongen och är bättre nu än var vi var förra säsongen. Det kommer troligen att vara lite nervöst från båda håll, så det kommer nog bli en jämn batalj. Det som talar för oss är väl storlek och styrka. Vi har en tyngd som Målilla inte har. Vi ska gå in i duellerna rejält och visa att vi är starkare. Närkamper och det fysiska spelet kan bli en nyckel i den här matchen. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: