Annons:

Sök

Annons:

Tjust vände underläge till seger mot Lojal efter paus

Tobias Palm gjorde det viktiga 1-1-målet för Tjust IF FF i 4-1-segern mot SK Lojal. Foto: Arkivbild

Tjust vände underläge till seger mot Lojal efter paus

Topplaget Tjust IF FF låg under med 0-1 efter 45 spelade minuter mot SK Lojal. I den andra halvleken vände man runt på steken och vann med 4-1.
– I andra körde vi över dem, säger Tjusts tränare Niclas Forsman. 

Annons:

Åsikterna om den första halvleken gick kraftigt isär efteråt. Lojals Viktor Gimolli var mycket nöjd med sitt lags insats.

– Vi skapar mest och gör en bra första halvlek. Billy (Inkom) räddar en straff och bara några minuter efter det sätter Jetmir (Shehi) bollen i krysset. Jag snackade tio minuter i paus om hur viktigt det var att inte släppa in ett tidigt mål. Man måste vara på hugget. Det tog en minut så stod det 1-1. Det är andra gången det hänt, så nästa gång kanske jag ska hålla käften, säger han.

Tjusts tränare Niclas Forsman tyckte dock att det var lustiga första 45.

– Lojal ville inte spela fotboll i första halvlek. De försökte inte ens och det blev vi ställda av. De är ett spelskickligt lag som kan vara jättefarliga. Det var gåfotboll och de backade hem. Vi hade svårt, men vi ägde fortfarande bollen. Det var svårt att skapa chanser och det blev märkligt. Jag vet inte vad vi höll på med när vi inte satte fart på bollen. 

Vände i andra halvlek

I den andra halvleken blev det helt annorlunda, enligt Forsman.

– Vi var jävligt missnöjda i paus, men i andra var det inget snack. Då körde vi över dem och kunde gjort ett par till. De försökte lite mer i andra halvlek och det gav oss ytor. Det var en konstig match, men det slutade väl för oss. 

Tobias Palm, Sixten Wiman, Samir Ali Edris och Adam Dimpker såg till att Tjust vann med 4-1. Viktor Gimolli ansåg att hans lag kunde fått med sig en poäng. 

– Vi skapar och kör i andra halvlek också, så det stod 1-1 till 73:e minuten. Vi var med, men luften gick ur oss efter deras andra mål. Vi fick ett rött kort där också. Jag tycker nog att kryss hade varit rättvist. 

Lojal är nu lite indragna i striden om en kvalplats. 

– Det kommer vi inte undan, men det är flera matcher kvar och vi måste vara positiva. 

I första fick ingen beröm i Tjust medan alla lyfte sig i den andra halvleken. Keepern Billy Inkoom gjorde en riktigt stabil insats och förtjänade överbetyg. HÄR kan du se tabellen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: