Annons:

Sök
HFK vann derbyt mot Lojal: ”Kostade lite för mycket tyvärr”

Arvid Eckerstigs Hultsfred tog tre poäng i derbyt mot Lojal. Arkivfoto

HFK vann derbyt mot Lojal: ”Kostade lite för mycket tyvärr”

Hultsfreds FK vann derbymötet borta mot SK Lojal med 5-2. Detta efter bland annat tre mål av Yassin Jalil Kader. HFK-tränaren Anders Larsson var dock långt ifrån helt nöjd.
– Det kostade lite för mycket tyvärr med ett par avstängningar till matchen mot Södra Vi, säger Larsson.

Annons:

Hultsfred fick precis den start man behövde mot ett Lojal som inte hade mer än hedern att spela för. Eric Schultz gav HFK ledningen efter tolv minuters spel. I paus ledde bortalaget med hela 4-0 efter dubbla mål av Yassin Jalil Kader och ett mål av Filip Fungmark.

– Jag visste att om vi kunde stå emot första 20-25 och kanske trycka dit någon boll skulle inte motivationen hos Lojal vara på topp. Det tycker jag att vi gjorde relativt bra, säger Anders Larsson.

Två avstängda nästa helg

I inledningen av den andra halvleken reducerade Ilhan Pepeljak till 4-1 och med ungefär tio minuter kvar att spela gjorde Kastriot Jashari 4-2. Närmare än så kom dock inte Lojal utan istället kunde Yassin Jalil Kader fastställa slutresultatet till 5-2.

Trots tremålssegern var inte Anders Larsson särskilt belåten.

– Det var ingen större match om jag ska vara ärlig. Det viktiga var att vi vann och att vi kände att vi kan vinna matcher inför det som stundar nästa helg. Sen kostade segern tyvärr lite för mycket med ett par avstängningar. 

Anders Larsson syftar på det faktum att Simon Tuvesson drog på sig ett gult kort och därmed är avstängd kommande helg mot Södra Vi. Avstängd då är också Rigon Thaqi, som drog på sig ett rött kort mot Lojal.

Simon fick ett gult kort när han halkade in i en situation så det är inte mycket att säga om. Utvisningen på Rigon däremot, den får han bara inte ta Han fick ett gult kort och sen protesterade han och applåderade. Det är inte acceptabelt.

Anders Larsson tillägger:

– Vinner Södra Vi imorgon avgörs det i sista matchen ändå och jag har svårt att tro att de ska torska mot Ariel. 

Viktiga besked för HFK

I skrivande stund är HFK, som placerar sig på den negativa kvalplatsen i division fem, fem poäng före Södra Vi. Vinner SVIF mot jumbon Ariel imorgon skiljer två poäng mellan lagen inför den sista omgången.

– Vinner Södra Vi imorgon är det sista matchen som gäller ändå. Jag har svårt att tro att de ska torska mot Ariel.

Anders Larsson meddelar att flera ”veteraner” är redo att spela för HFK mot Södra Vi.

– Mats Landström är tillbaka efter sitt röda kort och Eric Schultz kan också spela. Dessutom har ”Sebbe” Strömbom sagt att han kan vara med. Det ger oss fler valmöjligheter.

Dubbla röda kort

Lojals tränare Viktor Gimolli tog derbyförlusten med ro.

– Vi hade ju inget att spela för så den här förlusten är inget att fokusera på. Däremot tycker jag att vi kunde gjort det bättre i den första halvleken. Samtidigt hade vi väl fem lägen där och åtminstone tre av dem borde suttit. I andra ville vi snygga till siffrorna och det gjorde vi ju litegrann i alla fall, säger Gimolli.

Värt att notera är att Lojal åkte på två sena utvisningar när Vladimir Radak och Deart Agushi fick syna det röda kortet.

I HFK stod unge målvakten Lucas Bengtsson för en bra insats.

Tabellen finns HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: