Annons:

Sök

Annons:

MÅLILLAS TUNGA BESKED – TRÄNAREN SLUTAR

Nicklas Karlsson Hägg har bestämt sig för att sluta som tränare för Målilla GoIF. Foto: Linus Johansson

MÅLILLAS TUNGA BESKED – TRÄNAREN SLUTAR

Målilla GoIF gjorde en kanonsäsong och tog sig tillbaka till division 5. Nyligen kom tränaren Nicklas Karlsson Hägg med det oväntade beskedet att han lämnar sitt tränaruppdrag.
– Det var många som blev förvånade och inte hade tänkt sig det, säger han.

Annons:

Nicklas Karlsson Hägg tränade Målilla när laget åkte ner i division 6 efter en svag säsong 2016 och var verkligen en viktig del i lagets uppflyttning under årets säsong. 

Nu kommer han med beslutet att han lämnar sitt tränaruppdrag i Målilla.

– Jag fortsätter inte som tränare för laget och det beror framför allt på att jag vill spendera mer tid med familjen. Jag har två barn (sju och elva år) som är aktiva med fotboll och innebandy och det tar sin tid. Jag känner att det är ett stort pussel att få ihop allt, säger Nicklas Karlsson Hägg. 

"Jag blir rörd"

Under årets säsong har han haft delat tränaransvar med Patrik Gunnarsson och Målillabon, som har ett stort hjärta för klubben, meddelade föreningen sitt beslut förra helgen och spelartruppen tidigare i veckan.

– Visst är det dubbla känslor, jag kommer sakna grabbarna hur mycket som helst. Du hör, jag blir rörd när jag pratar om det. Vi hade avslutning under gårdagen och jag kan verkligen säga att det kändes i hjärtat. Det är ett bra gäng som jag kommer sakna och jag kommer även sakna matcherna, tävlingsmomentet och känslan när man har vunnit en match, säger han. 

Vad fick du för reaktioner?

– Jag fick en del sms tillbaka av spelarna och många tyckte att det var tråkigt. De märktes även att många blev förvånade, säger han.  

Vad säger du om den resa som du har varit med på?

– Med facit i hand så tror jag att det var nyttigt att vi åkte ur och fick göra en nystart med många unga spelare. Nu får jag följa matcherna på läkaren och jag kommer bli deras största supporter. 

Tränarbiten är inte löst

Henrik Pernius i klubbens fotbollssektion har full förståelse för hans beslut trots att det kom oväntat. 

– Det var lite överraskande men han finns kvar i byn och har ett stort hjärta för Målilla GoIF, säger Henrik Pernius. 

Hur löser ni tränarbiten?

– Inget är klart men vi känner oss lugna. Vi jobbar på en helhetslösning som ser bra ut. Vi hoppas vara klara med det som snart som möjligt. Patrik Gunnarsson är givetvis aktuell men jag kan inte säga mer just nu, säger Pernius. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: