Annons:

Sök

Annons:

Bra känsla när HFK rivstartar säsongen med derby

Krister Borghs Hultsfred inleder med derby mot SK Lojal. Foto: Ossian Mathiasson

Bra känsla när HFK rivstartar säsongen med derby

Det är äntligen dags för seriepremiär för Hultsfreds FK och säsongen rivstartar med ett hett derby mot SK Loja
– Känslan är bra. Det är alltid nervöst, det är premiär och det är derby, säger HFK-tränaren Krister Borgh inför morgondagens match.

Annons:

Efter att laget åkte ur division 4 förra säsongen är det dags för HFK att begå premiär i femman, hemma på Knektavallen, mot SK Lojal. 

– Det hade varit roligare om vi haft 300 personer på läktarna, men läget är som det är. Det hade inte varit svårt att tagga till vilken match det än varit nu efter försäsongen som varit så lång, säger Borgh om att inleda med ett derby. 

"Det blir chansartat"

Det blir en kort, intensiv serie med bara elva omgångar. 

– Det blir chansartat, det är lite som en cupmatch varje match. Jag tycker man borde stängt serierna, men nu är det som det är och då får man gilla läget och göra det bästa av det, fortsätter han. 

– Jag har stor respekt för Lojal, de har blandat och gett lite i träningsmatcherna, men när alla är med är det ett skickligt lag, deras anfallsspel särskilt. Det blir en tuff match.

HFK saknar ett par spelare i matchtruppen på grund av småskador. Emil Tapper, Arvid Eckerstig och Nader Alsafadi kan inte delta. 

– Det är kollektivet vi får förlita oss på i år måste jag säga. Det finns alltid några intressanta spelare, men det är kollektivet. Jag tror vi vinner med 3-1, avslutar Borgh.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: