Annons:

Sök

Annons:

KLART: FOTBOLLSKLUBBEN KOMMER INTE TILL SPEL 2021

BK Boston kommer inte till spel 2021. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: FOTBOLLSKLUBBEN KOMMER INTE TILL SPEL 2021

De dansade längre än en sommar. Nu står det klart att BK Boston inte kommer till spel 2021. 

Annons:

2016 bildades en ny fotbollsklubb i Vimmerby kommun vid namn BK Boston. Klubben tog steget upp i division 5 efter seriesegern i division 6 under 2019.

Men det blev endast en säsong i femman. Boston hade en tuff säsong och åkte ur efter endast en seger, den i derbyt mot Djursdala SK. 

Nu meddelar klubben på sociala medier att det inte blir seriespel säsongen 2021. 

"Det är nu oundvikligt. BK Boston kan, och kommer inte, anmäla ett lag till seriespel säsongen 2021. Bakgrunden till det hela vet ni redan om och situationen har enbart förvärras sedan senaste lägesuppdateringen med fler spelare som lämnat föreningen, och dessutom ingen lycka i jakten på tränare. För många av oss är det lite av en sorgens dag men det är det enda rätta beslutet just nu", skriver BKB. 

Klubben pausas

Om klubben kan återuppstå är oklart. Flera av grundarna till Boston har i dag flyttat till annan ort och spelare efter spelare har lämnat BKB efter säsongens slut. 

"De senaste 5 åren har vi upplevt glädje, sorg, eufori, besvikelse, vinster, förluster, uppflyttning, nedflyttning och mycket, mycket mer. Oavsett vad så hade vi väldigt roligt på vägen och minnena kommer för alltid bestå oavsett vad som sker nu, och i framtiden. Som vi nämnt innan innebär inte detta att föreningen läggs ned, utan verksamheten pausas på obestämd tid. Vi vill tacka alla som på något sätt varit en del av vår resa. Ledare, spelare, funktionärer, anhöriga, supportrar, sponsorer och så vidare. Utan er hade det inte varit möjligt. Någonstans i en verklighet längre fram utan pandemier och annat elände kanske vi kan återförenas och uppleva allt igen", skriver klubben vidare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: