Annons:

Sök

Annons:

Efter tunga perioden – HHF i spelarmöte under uppehållet

Eric Schultz är tillbaka i Hultsfreds trupp i omstarten mot Kalmar HK. Foto: Ossian Mathiasson

Efter tunga perioden – HHF i spelarmöte under uppehållet

Hultsfreds HF upplevde en tung avslutning på höstsäsongen. Under uppehållet har spelarna och ledarna suttit ner och pratat.
– Vi har försökt komma underfund med vad vi ska göra för att hitta rätt, säger Robin Löfstedt, spelande tränare i Hultsfred HF.

Annons:

Just nu är det tuffa tider i Hultsfreds HF.

De gjorde inte sina supportrar nöjda under slutet av höstsäsongen då de åkte på två tunga förluster och ett kryss (29–29) mot superjumbon Kalmar HK innan jul.

"Fick säga vad de tycker"

Besvikelsen var stor efter den svaga avslutningen och en dryg vecka efter bottennappet mot Kalmar satte sig spelare och ledare ner för att diskutera vad som gått snett.

– Hela truppen fick säga vad de tycker och tänker. Det känns som att alla har insett allvaret, säger Robin Löfstedt.

Vad pratade ni om?

–  Att försvarsspelet måste bli mycket bättre, likaså målvaktsspelet och att vi får tillbaka glöden. Man blir helt nere när man förlorar en sån match mot Lågan och sen tappar poäng mot Kalmar vecka efter. Jag tror att uppehållet kom ganska lägligt, säger Robin Löfstedt.

Var det ett krismöte?

– Nej, det skulle jag inte säga. Alla lag gör dåliga matcher ibland och det lyckades vi göra mot både Lågan och Kalmar.

Vad betyder det att få rensa luften så där?

– Det var jätteviktigt. Efter det har det varit bättre fart på träningarna och några spelare har kommit tillbaka så det är mer konkurrens om platserna.

Tränade försvarsspel i två timmar

Efter uppehållet över jul och nyår vänder nu serien med match hemma mot Kalmar – och revanschlustan är stor.

– Det känns som att vi har fått en nytändning. Vi måste vakna till och fatta vad som gäller. Många spelare har sagt att vi gjorde en jättedålig match i Kalmar och att det inte kommer hända igen. Vi måste vara redo till 110 procent, annars blir det likadant igen.

På tisdagsträningen fick spelarna bekänna färg. Robins bror Joachim Löfstedt, som tränat Hallby i tre säsonger och just nu är instruktör på handbollsgymnasiet på Sanda, plockades in för att träna försvarsspel med HHF – i två timmar.

– Jag kände att vi var tvungna att göra något, vårt försvars- och målvaktsspel har inte varit bra. Jag ringde och frågade om han ville komma och han gav oss bra riktlinjer. Träningen var jävligt bra, han var extremt nöjd och trodde att vi skulle tappa mer boll än vad vi gjorde.

Så är läget i laget

Wiktor Dehlin och Axel Henriksson har börjat träna med laget igen och finns med i dagens trupp. Även Eric Schultz, som inte spelade förra gången mot Kalmar, är tillbaka. 

Saknas gör Tobias Stridh och Christopher Karlsson. Oliver Carlford och Jesper Rüdiger är uttagna målvakter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: