Annons:

Sök

Annons:

Efter stjärnans skada – nu får HHF fin förstärkning

I Robin Löfstedts skadefrånvaro får Hultsfreds HF in Eric Schultz till morgondagens match mot Kävlinge. Foto: Ossian Mathiasson

Efter stjärnans skada – nu får HHF fin förstärkning

Hultsfreds HF får välbehövlig förstärkning i sista matchen före jul- och nyårsuppehållet då Robin Löfstedt är skadad.
Eric Schultz gör comeback och spelar matchen mot Kävlinge HK.
– Vi behöver stärka upp och Eric är ett bra alternativ, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Det är dags för Hultsfreds HF att spela match igen. För motståndet i Hagadal Sporthall står Skånelaget och bottenkollegan Kävlinge HK. 

Hultsfred ligger i dagsläget på tionde plats i division 2 med åtta poäng som innebär negativt kval och på platsen precis ovanför ligger helgens motståndare, Kävlinge, med nio poäng. 

Det är med andra ord en viktig match som sätter punkt för den första halvan av säsongen innan uppehållet över jul och nyår. 

Han gör comeback

I HHF:s lag saknas niometersspelaren Robin Löfstedt, stjärnan som för två helger sedan klev av hemmamatchen mot Flottan med en armbågsskada och missade förra omgångens förnedrande 15–38-förlust mot serietvåan Åhus. 

När nyckelspelaren gick sönder upprättades en kontakt med klasspelaren Eric Schultz, som valde att avsluta handbollskarriären inför den här säsongen på grund av familje- och arbetssituationen. 

I lördagens hemmamatch finns han med i matchtruppen igen.  

– Ja, han kommer spela. Han har tränat några gånger med oss på sistone och vi har känt att vi är i behov av honom efter den skada vi fick på Robin (Löfstedt), säger tränaren Bo Sundqvist. 

Ställer upp med tre målvakter

Schultz gör en kortsiktig comeback och ställer upp när laget kallar på hjälp i ett viktigt skede. 

– Vi behöver stärka upp och Eric är ett bra alternativ. Planen är att det är en kortsiktig lösning. Eric är en kompetent spelare som i sina bästa stunder är en oerhört bra spelare. Han har fart, rutin och tyngd som vi behöver och kan styra upp spelet, säger Sundqvist. 

Till lördagens match kommer HHF till spel med tre målvakter då Jesper Rüdiger gör Oliver Carlford och Felix Andersson sällskap på den positionen. Löfstedt missar matchen och Alen Mizimovic är inte tillgänglig för spel. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: