Annons:

Sök

Annons:

Derbydags för HHF – ”Vi behöver poängen”

HHF hoppas på att få jubla mot Växjö på lördag. Foto: Arkiv

Derbydags för HHF – ”Vi behöver poängen”

Det brukar vara målrika matcher när Hultsfred och Växjö möts i handbollstvåan. På lördag är det dags igen och för Hultsfred HF:s del är det bara en vinst som räknas.
– Det är lite spänt inför. Vi behöver poängen, säger HHF-ledaren Bo Sundqvist.

Annons:

HHF säsong har varit sämre än vad de hade hoppats på. Målet var att i alla fall sluta på den övre halvan och vara på säker mark, något man inte är i nuläget. Laget ligger tre poäng från negativt kval och har långt upp till toppen.

– Vi hade hoppats på mer. Vi har lidit av skador på nyckelspelare den här säsongen och så är det i handboll, ibland får man skador, säger Sundqvist.

 Förlorade förra derbyt

I den senaste matchen såg HHF ut att gå mot en blytung förlust mot bottenlaget Hohultslätt men räddade en poäng mot slutet. Förra derbyt vann Växjö och lördagens derby blir en viktig match för båda lagen då Växjö slåss om ett kval uppåt i stället.

– Växjö är ett storväxt lag och har också något att spela för. Men jag tror vi tänder till lite extra i morgon och det kommer bli mycket publik så det blir kul att spela, säger Sundqvist.

Hur ser du på era chanser att undvika negativt kval?

– Vi behöver nog två poäng till. Åhus tar nog två poäng till men har annars lika svårt att ta poäng som vi.

 Fyra matcher kvar

Med fyra matcher kvar att spela måste HHF hålla framförallt Lågan och Åhus bakom sig för att inte riskera att åka ur. De sista två matcherna spelas mot Farmen och Karlskrona som ligger tvåa respektive etta. Chansen finns att båda lagen redan säkrat slutplaceringarna i serien då och möjligtvis kan slappna av mot HHF.

HHF får klara sig utan Robin Löfstedt, Jesper Rüdiger och Tobias Stridh. 

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagenshultsfred.se

Praktikant

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: