Annons:

Sök

Annons:

Från svensk mästare i speedway till hockeytalang i Kalmar HC

2020 körde Theo Johansson i Bauhausligan för Dackarna, men nu har han istället valt att satsa på ishockeyn. Foto: Bildbyrån

Från svensk mästare i speedway till hockeytalang i Kalmar HC

19-årige Theo Johansson sågs för några år sedan som en av Sveriges framtida hopp i speedway. Svensk ungdomsmästare och succédebut i Bauhausligan för Dackarna men sedan blev det istället satsning på en annan sport.
– En rivig spelare och jobbig att möta, säger assisterande tränaren Freddy Burenby.

Annons:

2018 blev Theo Johansson från Virserum svensk ungdomsmästare i speedway och dominerade det året i Ungdomsserien. Karriären fortsatte sedan på 250cc och så småningom 500cc. På 500cc kom debuten i Bauhausligan 2020 och det blev succé direkt med en seger i sitt allra första heat och Theo sågs länge som en stor talang i speedway. Men valet föll sedan på att sluta med speedway och istället fortsatta med hockey som han kombinerade med under vintersäsongen. 

– Glöden och ekonomin satte stopp för att fortsätta med speedway och sedan skaffade jag jobb på Modigs i Kalmar och fick ett kontrakt i Kalmar HC.

Hockey i Kalmar HC:s J20-lag

Theo Johnasson spelar som nämnt numera hockey i Kalmar HC där han spelar vänsterforward i klubbens J20-lag. Men trots att det föll ganska naturligt att satsa på hockeyn i och med flytten var det inget lätt beslut att ta för honom.

– Det var absolut ett svårt beslut att fatta men allt har sin tid och funkar det inte ekonomiskt och om glädjen inte finns där riktigt är det svårt att motivera sig själv till att fortsätta. Men man ska aldrig säga aldrig, det är inte för sent för en comeback.

Vad saknar du mest med speedwayen och följer du sporten något?

– Adrenalinet och känslan av att sitta på hojen och höra ljudet. Jag går lite ibland men inte alls mycket längre, kollar på VM-serien mestadels. 

När det gäller hockeyn så är det alla nya kompisar och att ha fått möta kusinen i kvalet som satt sig mest i minnet. 

Vad har du för framtida mål som hockeyspelare?

– Mitt främsta mål är att komma upp i Kalmar HC:s A-lag och få spela i Allsvenskan med dem. 

Gör grismålen

I år har det blivit totalt fem mål för Virserumssonen i Kalmars J20-lag hittills. Lagets assisterande tränare Freddy Burenby beskriver Theo som en hårt jobbande spelare som är orädd.

– Jag tycker han är en spelare som är rivig och jobbig att möta. Han är orädd och det har väl mycket med sin bakgrund som speedwayförare. Han är även snabb på skridskorna och vågar sticka in näsan. De målen han gör är de där så kallade grismålen där det gör ont.

Viktor Stendahl

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: