Annons:

Sök

Annons:

VSGF:s första kvalserie på flera år: ”Sådana här matcher man vill ha

Elias Borgernäs och hans Virserums SGF har tagit sig fram till klubbens första kvalserie sedan säsongen 2018/2019. Premiären äger rum borta mot Skillingaryds IS på söndagen. Foto: Stefan Härnström

VSGF:s första kvalserie på flera år: ”Sådana här matcher man vill ha"

Virserums SGF säkrade en plats i kvalserien till division 2 efter stor dramatik i Lerum. I morgon drar kvalserieäventyret igång i Skillingaryd. 
– Jag tror att vi kan överraska på vilket lag som helst, säger Roine Karlsson i VSGF:s sportgrupp. 

Annons:

Virserums SGF vann första playoff-matchen mot Lerums BK på hemmais och begav sig till västkusten med dubbla matchbollar. 

Efter förlusten i rond två fick VSGF ladda om för en tredje och avgörande match i Vättlehallen på söndagen. 

– Efter lördagens förlust trodde väl alla att det var kört. Jag, som följde med till Göteborg, förstod på laget att de skulle vinna på söndagen och det var fullt fokus på uppgiften, säger Roine Karlsson. 

"Låg nedblodade tröjor överallt"

Tack vare tre mål från Simon Dahls klubba ledde Virserum med 3–1 efter första perioden. Lerum kom tillbaka till 3–3 och fick ett ypperligt läge att avgöra matchen när Patrik Barger drog på sig ett matchstraff med fem minuter kvar. 

Ett sargat och brandskattat VSGF stod emot och tog matchen till förlängning. Junioren Noah Andersson avgjorde matchen åtta minuter och 46 sekunder in i förlängningen. 

VSGF startade den tredje och avgörande matchen med två forwards som backar och fick skador under matchens gång. 

– Det var en tuff match. Ingen vek inte ner sig och alla kämpade till sista droppen. Nu senast hade vi bara en ordinarie back kvar i spel. Resten var ute med diverse olika skador. Det låg nedblodade tröjor överallt och alla handdukar var röda. Det spelarna gjorde i Lerum är helt fantastiskt, säger Roine Karlsson.

"Detta känns extra speciellt"

Den bragdartade insatsen gör att Virserum får spela vidare i jakten på en plats i division 2 till nästa säsong. Roine Karlsson gläds över lagets framgång. 

– Jag har varit med och jobbat i föreningen i 50 år och fått vara med om både positiva och negativa kval. Detta känns extra speciellt. När vi började den här säsongen hade vi inte ett lag som vi trodde skulle komma hit. Lagets kurva har pekat rakt upp och det kan vi tacka Pierre (Gustavsson) för. Han har inte släppt på sin spelidé en enda gång. Så fort någon spelare har försökt göra något annat så har han sagt att vi ska göra det vi tränar på och det har gett resultat. På varje matchgenomgång och i varje paus tar han fram tavlan och berättar för spelarna vad de ska göra för att det ska bli seger, säger Roine Karlsson.

Hur ser dialogen med Pierre Gustavsson ut till nästa säsong?

– Vi håller på och pratar om framtiden. Vi hoppas på en fortsättning och jag tror inte att det är kört. Vi har tankar på att stärka upp ledarstaben till nästa säsong. 

Första kvalserien på flera år

Senast Virserums SGF var framme i en kvalserie var säsongen 2018/2019 – och nu är klubben där igen. 

– Vi gick till kvalserien tre år på raken. Vi hade spelare som Simon Dahl, Jim Nordh och Alexander Andersson i laget och då hade man nästan som krav att vi skulle gå till kvalserien för att vi var så pass bra. I år är det annorlunda med det här unga laget. Det är klart att vi har hoppats, men det är inte samma förutsättningar nu som då. 

Vår tidning rapporterade tidigare i veckan om att kvalseriegrupperna till Hockeytvåan görs om till följd av Stenungsunds plötsliga avhopp. VSGF hamnar därmed i samma kvalseriegrupp som Vita Hästen, Göteborg och Skillingaryd. 

Roine Karlsson ser både positivt och negativt på serieomläggningen. 

– Det blir inte riktigt bra för oss med resorna. Från början var vi glada för att vi fick möta Göteborg en söndag. Nu får vi möta dem på en fredag och det är ett minus. Grabbarna ska ta ledigt i stort sett hela dagen och det är inte lätt för alla att få ledigt. 

"Sådana här matcher man vill ha"

Glädjande är att Virserum ställs mot ex-allsvenska klubben Vita Hästen och får hemmamatchen redan i omgång två. 

– Rent sportsligt tänker jag inget speciellt, det är bara gå ut och köra precis som vi har gjort i de sista matcherna. Det är sådana här matcher man vill ha och hoppas på under sommaren när man börjar dra ihop ett lag. Det man ser framför sig är de roliga slutspelsmatcherna när det är fullt med folk på läktaren. Vi ska ge dem en riktig match och vinner de ska de få jobba för det. 

Hur ser du på era chanser att vinna gruppen och gå upp i Hockeytvåan?

– Jag måste tro på att vi ska vara uppe i toppen och kriga med Vita Hästen, annars är det inte lönt att vara med och spela en kvalserie. Jag har inte sett Vita Hästen spela. Skillingaryd har vi mött två gånger i år och fick stryk med uddamålet bägge gångerna. Vi är ett betydligt bättre lag nu än vad vi var i höstas. 

Skadeläget har ljusnat ordentligt inför morgondagens kvalseriepremiär borta mot Skillingaryds IS. 

– Det var bara Jesper Ottosson som inte tränade i onsdags. Alla spelare tycker att det är jätteroligt att spela hockey nu och då känner man inte efter lika mycket. Alla vill spela och det är bara att bita ihop i två veckor till. Vi får se var vi står efter kvalseriens slut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: