Annons:

Sök

Annons:

VH FÄLLDES AV BLEK ÖPPNINGSPERIOD I LÄNSDERBYT

IK Oskarshamn vann länsderbyt mot Vimmerby Hockey med 3–2. Foto: Ossian Mathiasson

En blek och passiv öppningsperiod blev Vimmerby Hockeys fall i länsderbyt mot IK Oskarshamn. VH ryckte upp sig i de två avslutande perioderna och blev utan poäng trots två sena reduceringar till 1–2 och 2–3.

Annons:

Det tog exakt tre minuter för det forna SHL-laget IK Oskarshamn att spräcka målnollan i VBO Arena. Gustaf Westlund tryckte sig förbi sin bevakning på kanten och hittade in med pucken till Evan Weinger och kanadensaren fick klubban på pucken som gick i en båge över Robin Christoffersson och in i mål.

IKO fortsatte att vaska fram heta chanser och såg till synes nonchalanta ut när lägena uppstod samtidigt som Vimmerbys målvakt Robin Christoffersson gjorde flera kvalificerade räddningar.

Med en man mindre på isen släppte VH till ett friläge och Isak Hansen drog klubban ur händerna på en frispelad Gustaf Westlund som inte fick chansen att komma till avslut. Domaren signalerade för straff och Erik Bradford, formstark med sju poäng på de fem senaste matcherna, fintade bort Christoffersson och var säker när han lyfte in 0–2 med en backhand.

Även om Vimmerby hade några fina chanser i slutet av öppningsperioden var IKO klart bättre och borde ha varit i ledning med större siffror.

Dramatisk avslutning

Ett betydligt mer påkopplat och välorganiserat VH tävlade på ett helt annat sätt i mittperioden och skapade chanser utan att få hål på Tomas Rydén. VH misslyckades bland annat i två tidiga numerära överlägen och när chanserna uppstod saknades skärpan. IKO:s 0–2-ledning från första perioden var intakt efter 40 minuters spel.

Även i tredje perioden tog VH för sig och etablerade tryck mot Tomas Rydén i IKO-kassen. VH kom hela tiden närmare och närmare ett reduceringsmål. Med sex och en halv minut kvar av matchen hade Oskar Lindgren ett skott som gick rakt i ribban.

En minut senare fick VH målet som de jobbade så hårt för. Johan Norberg skickade iväg en puck mot mål som styrdes in av Eddie Levin. Kort därpå fick VH en ny chans i powerplay och VH misslyckades med att ta betalt för sina chanser.

Gustaf Westlund satte 1–3 i tom bur efter 58.49 och med 48 sekunder kvar var det match igen. William Alftberg sköt på chans och Tomas Rydén släppte in den på något sätt.

VH tryckte på för en kvittering, men IKO höll ifrån och vann drabbningen med 2–3.

På fredag ställs VH mot jumbon Tingsryds AIF på bortais och dagen därpå kommer Östersunds IK på besök.

Fakta

Vimmerby Hockey–IK Oskarshamn 2–3 (0–2, 0–0, 2–1)

Första perioden: 0–1 (3.00) Evan Weinger (Gustaf Westlund, Rasmus Bengtsson), 0–2 (12.49) Erik Bradford, straff

Tredje perioden: 1–2 (54.25) Eddie Levin (Johan Norberg, Martin Pärna), 1–3 (58.49) Gustaf Westlund, tom bur, 2–3 (59.12) William Alftberg (Pelle Ström, Kevin Wennström)

Skott: 30–23 (8–10, 10–6, 12–7)

Utvisningar, VH: 4x2 min, IKO: 7x2 min

Publik: 1 423