Annons:

Sök

Annons:

Tränaren efter utskåpningen: ”Var för bra för dem

Fredrik Pettersson var strålande glad efter Virserums storseger på söndagen. Foto: Linus Johansson

Tränaren efter utskåpningen: ”Var för bra för dem"

Virserums SGF smällde till och krossade Valdemarsvik med 10–1. Efteråt var tränaren Fredrik Pettersson nöjd och belåten.
– Vi var för bra för dem. Riktig klasskillnad, säger tränaren Fredrik Pettersson, vars lag stormar mot kvalserien till division 2.

Annons:

VSGF hade stor målshow och sköt hela tio mål i hemmamatchen mot Valdemarsvik i alltrean på söndagskvällen. 

Tvåsiffrigt är verkligen inget som hör till vanligheterna inom hockeyn men nu har spelarna i Virserums SGF fått uppleva det. 

De hade bestämt sig för att gå ut och sätta full fart från början. Sagt och gjort. Redan efter 20 minuter hade VSGF gått fram till 3–0 och hade 8–0 inför slutperioden. 

– Det var skönt och vi spelade bra också. Första och andra perioden är riktigt bra. Äntligen gjorde vi en bra andra period där vi spelade rejält och åkte inte på puckar hit och dit. Alla spelare ställde upp på det vi skulle göra och spelade ett bra försvarsspel över hela banan. Valdemarsvik var inte ofarliga men vi var för bra för dem. Riktig klasskillnad, säger Fredrik Pettersson. 

Förstafemman visade vägen

När signalen gick för 60 minuters hockey hade VSGF vunnit med 10–1.

– Det var skönt att stå i båset i dag. För en gångs skull behövde inte hjärtat pumpa så otroligt mycket. Det var första matchen i alltrean som vi släppte loss spjällen och samtidigt kunde ha skallen med oss, säger han. 

Förstafemman låg bakom det mesta i målväg ock fick mycket beröm. 

– Nordh (Jim), Dahl (Simon) och Lundgren (Andreas) spelade riktigt bra tillsammans och backarna ”Alex” (Alexander Andersson) och Jardebrink (Markus) var bra. De höll i taktpinnen och bjöd på flera klassmål, säger Pettersson och fortsätter:

– Karl Torstensson var riktigt bra i dag i sin roll som defensiv center, han städar upp bra. Jesper Jansson var också bra, han vann mycket puckar. 

"Tar inte ut något i förskott"

VSGF har tagit ett jättekliv mot kvalserien till division 2 eftersom de ligger sju poäng före Lenhovda med fyra matcher kvar på programmet. 

Är det klart?

– Jag tar inte ut något i förskott men det är klart att vi har ett gynnsamt spelprogram med tre av fyra matcher på hemmais. Vi har en skön känsla i gruppen.

Bäst i VSGF var Jim Nordh, Simon Dahl, Karl Torstensson, Jesper Jansson och målvakten Robert Davidsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: