Annons:

Sök

Annons:

Åseda svarar på anklagelserna om filmningar: ”Låg vattennivå”

Fredrik Pettersson håller inte med om att hans lag håller på med filmningar. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Åseda svarar på anklagelserna om filmningar: ”Låg vattennivå”

Åseda IF anklagades för att hålla att på med filmningar mot Virserums SGF. Nu bemöter tränaren Fredrik Pettersson kritiken. 
– Det blir nästan pinsamt när man går ut och säger så. Det blir låg vattennivå, säger Fredrik Pettersson.

Annons:

Efter fjolårssäsongen lämnade Fredrik Pettersson rollen som huvudtränare för Virserum efter tre år och återvände till Åseda IF. När Virserum och Åseda möttes i den återupptagna matchen på tisdagskvällen åkte VSGF på en rejäl smäll, förlust med 2–7. 

Efteråt anklagade VSGF-coachen Tomas Larsson motståndarna Åseda för att förstärka situationer och hålla på med filmningar. 

”Det förekommer varje gång man är här. De faller lätt, ligger kvar på isen och är sedan med i nästa byte och domarna köper det varje gång. Jag säger hela tiden till mina spelare att tänka på disciplinen och sedan håller Åseda på med sådant, det är tråkigt. Det är inte fotboll som vi håller på med”, sa Tomas Larsson till DH i går kväll. 

"Var så pass mycket bättre"

Nu slår motståndartränaren Fredrik Pettersson tillbaka efter anklagelserna om filmningar.

– Jag håller inte med Tomas (Larsson) om att vi filmar, inte alls. Det handlar väl om att vi var så pass mycket bättre som hockeylag. De fixade inte det och hängde inte med i någonting. Sedan är det frustration, jag har varit i samma sits när man förlorar och hamnar i situationer. När Larsson vaknar till så tror jag inte riktigt att han menar det han har sagt till 100 procent, säger Fredrik Pettersson och fortsätter:

– Jag har inga problem med Larsson, absolut inte. Jag tycker att det är en jäkla bra kille men jag delar inte hans åsikter överhuvudtaget. Problemet ligger hos Virserum, de sätter sig själva i de här situationerna. De ska vara glada att de inte har två femmor (utvisning för 5+20 minuter) i andra perioden efter två tacklingar i ryggen. Sedan kan jag hålla med honom om att domarna hade det jobbigt men man gör inte bra matcher alla dagar i veckan, säger Fredrik Pettersson. 

"Kan inte uttala mig"

Med dryga minuten kvar av matchen skadade sig VSGF-målvakten Robert Davidsson efter att han blivit omkullkörd av en motståndarspelare, enligt Tomas Larsson. Pettersson är fåordig gällande den situationen. 

– Det är jättetråkigt att ”Robban” blev skadad, jag klappade honom efter matchen. Jag kan tyvärr inte uttala mig då situationen inte var där så jag såg inte vad som hände. Jag vill inte ens kommentera situationen mer än att det är tråkigt att ”Robban” blev skadad. Det kommer från hjärtat, det är en kanonkille. 

Att Virserums kapten Kalle Torstensson stod upp för sin skadade målvakt, markerade mot Åseda-spelaren och fick matchstraff tycker Pettersson tillhör sporten. 

– Man ska markera när det är något som är fel, så är det all ishockey från SHL till division 3. Det är en vanlig hockeygrej att man reagerar och det var ingen ful grej från Kalle. Vi markerade också efter deras första ryggtackling som gav oss två minuter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: