Annons:

Sök

Annons:

  • Högre deltagarantal för lokal rallytävling:

    Emiltrofén är en del av en Svenska Rallycupen i år. Det blir en klassisk småländsk tävling med sex specialsträckor på 48 kilometer under lördagen och 150-talet startande ekipage. Foto: Stefan Härnström

  • Högre deltagarantal för lokal rallytävling:

    Emiltrofén är en del av en Svenska Rallycupen i år. Det blir en klassisk småländsk tävling med sex specialsträckor på 48 kilometer under lördagen och 150-talet startande ekipage. Foto: Stefan Härnström

Högre deltagarantal för lokal rallytävling: "Dags att ta klivet upp till en notad tävling"

Vimmerby MS arrangerar Emiltrofén i rally i helgen. För första gången är rallytävlingen en del av Svenska Rallycupen. 
– Vi ser fram emot att det ska bli en bra tävling även om vi just nu är oroliga för att det kommer väldigt mycket regn, säger tävlingsledaren Alexander Alexandersson.

Annons:

Emiltrofén är en klassisk rallytävling i Vimmerbyskogarna som vanligtvis brukar locka runt 120-talet startande ekipage. 

Till årets tävling har förändringar skett. Emiltrofén är en del av Svenska Rallycupen och det är den fjärde deltävlingen som körs i de småländska skogarna. Emiltrofén lockar 150 deltagare, vilket är 30 fler än tidigare år. 

– Förändringen är att vi kör årets tävling med noter. Vi har varit med i Bilsport Rallycup, en onotad tävling, i tre år och kände att det var dags att ta klivet upp till en notad tävling med högre status och högre tempo. Det har gett fler startande och vi har ändå minst startande i jämförelse med de andra deltävlingarna som har legat på 170–180 startande, säger Alexander Alexandersson. 

Det finns ett gäng VMS-förare som har kört Svenska Rallycupen i några år. 

– Det är självklart att vi ska prova detta för deras skull. Kjell Fransson leder sin klass just nu och SM-föraren Viktor Karlsson kommer utan tvekan vara med och utmana i toppen av sin klass. 

Sex specialsträckor ska avverkas

Det blir sex specialsträckor på totalt 48 kilometer under lördagen. Första tävlingsbilen rullar från Gnagaredalen klockan 10 och sista bilen ser ut att vara i mål vid 19-tiden.

– Vi kommer börja i Storebro, gå vidare mot Norrhult och Hultsfred, fortsätta mot Vena och nästan vara nere och vända i Kristdala. Vi kör vidare mot Tuna. Det blir i trakterna kring Björksebo på femte sträckan och sista sträckan går i mål på folkracebanan. Första och sista sträckan är mest publikvänliga, säger Alexandersson. 

Hur ser intresset ut?

– Intresset har varit ganska stort och förra året var extremt mycket folk ute och tittade i skogarna. 

Vad har du för känsla inför morgondagen?

– Känslan är att man har en klump i magen om vi har ordning på saker och ting. Regnet är det enda jag är orolig för, annars tror jag att vi kommer bjuda på en riktigt bra tävling med precis allt av vägkaraktär förarna vill ha. Min vision är att de som åker hit kommer vara supernöjda när de har gått i mål.  

Programblad släpptes i dag på Circle K och JF Autodelar i Vimmerby och Frendo i Hultsfred. 

– I morgon kan man köpa programblad vid Gnagaredalen och vid de två första specialsträckorna. Mekonomen i Kristdala säljer också programblad. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: