Annons:

Sök

Annons:

Finaldag för seniorer och damer – här är alla som kör i dag

I dag är det dags för den femte och sista dagen i Semesterracet. På schemat står finaldag för seniorer och damer. Foto: Stefan Härnström

Finaldag för seniorer och damer – här är alla som kör i dag

Fredagen fick en uppseendeväckande avslutning med diskvalificering och ny segrare efter godkänd protest i juniorklassen. I dag är det dags för den femte och sista tävlingsdagen i Semesterracet. Seniorer och damer står på startlinjen. 

Annons:

108 seniorer kör två kvalomgångar och de 60 förarna med högst poäng kvalificerar sig för tredje omgången. Därefter väntar D-, C-, B- och A-final och finalerna körs enligt ”runner up”-principen. Före D-finalens start körs två sista chansen-heat där segrarna kliver in i D-finalen och ser till att sex förare står på startlinjen.

Sammanlagt tolv seniorförare tävlande för Vimmerby MS har via kval avancerat till den stora finaldagen. Det handlar om Richard Klingstedt, Theo Thörnqvist, Emil Karlsson, Anthon Eriksson, Pontus Eriksson, Samuel Thörnqvist, Melwin Mattisson, Johan Karlsson, Felix Åberg, Felix Karlsson, Robin Eriksson och Dennis Frosthed.

Tre Målilla MK-förare till finaldagen

48 damer kör två kvalomgångar och de 24 förarna med högst poäng kör vidare och går till tredje omgången. Här väntar C-, B- och A-final och finalerna körs enligt ”runner up”-principen. 

Mor och dotter Karlsson, Marie och Linnéa som tävlar för Vimmerby MS, är vidare till finaldagen. Dit har även klubbkompisarna Katja Frosthed och Josefine Forsland tagit sig. Malin Blixth Johansson, bosatt i Vimmerby och tävlande för Målilla MK BK, är också klar för finaldagen efter en lyckad kvaltävling. Även Malins syster Mariah Blixth och klubbkompisen Emelie Sandström, båda tävlande för Målilla, har tagit sig fram till dagen som alla folkraceförare drömmer om. 

Klicka här för att ta del av startlistan i seniorklassen.

Klicka här för att ta del av startlistan i damklassen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: