Annons:

Sök

Annons:

Rasmus Jensen och Jacob Thorssell tog ännu en gång flera viktiga poäng för sitt Dackarna som har kopplat ett bra grepp om SM-guldet. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna har skaffat sig guldläge – Jensen bor hemma hos radarpartnern i natt

Dackarna har skaffat sig ett ypperligt läge att plocka sitt första SM-guld sedan 2007. Det blev seger med 16 poäng (53–37) i första finalmatchen mot Smederna. 
– Det känns så jävla bra att leda med 16 poäng inför returen, säger Rasmus Jensen.

Annons:

Den första av två SM-finalmatcher mellan Dackarna och Smederna slutade med en klar hemmaseger (53–37) efter en briljant avslutning. 

Faktum är att Dackarna ledde med endast fyra poäng efter nio körda heat och hade därefter poängövervikt i fem av de sex avslutande heaten. 

Dackarna har kopplat ett järngrepp om SM-bucklan och har 16 poäng att gå på inför morgondagens retur i Eskilstuna.

– Det känns så jävla bra att leda med 16 poäng inför returen. ”Magic” och Doyle gick ut i heat 15 och tog en femetta. Hade Smederna tagit en femetta hade vi bara haft en åtta poängs ledning. Det är väldigt små marginaler i speedway så det var en förlösande känsla att de tog en femetta. Det blir en helt annan känsla att åka till Eskilstuna i morgon, säger Rasmus Jensen. 

"Vill inte jinxa någonting"

Dackarna har varit framme i många SM-finaler och vägen till ett efterlängtat guld ligger öppen.  

– En ledning med 16 poäng borde räcka, men vi vet alla hur speedway går ibland. Vi åker fulladdade till Eskilstuna och får kriga på från start. När vi slog Västervik förra veckan så startade vi jäkligt bra och fick en tidig ledning som vi aldrig släppte. 

Blir det ni som får fira guldet i morgon?

– Jag vill inte jinxa någonting. Det lag som Micke (Mikael Teurnberg) presenterade för mig inför säsongen var ett guld som jag kunde se vinna SM-guld. Det var den stora anledningen till att jag bytte till Dackarna, jag vill vara med och ta guld med Dackarna. 

Bor hemma hos lagkompisen i natt

Rasmus Jensen körde i vanlig ordning i par med Jacob Thorssell och bidrog starkt till segern. Istället för att bo på hotell i natt kommer Rasmus Jensen bo hemma hos Jacob Thorssell i Åtvidaberg i natt. 

– Jag och Jacob har känt varandra i jättemånga år. Vi har åkt tillsammans denna säsong och har gjort det så jäkla bra. Nu åker jag hem till Jacob och sover. Det gjorde vi när vi mötte Västervik också. "Micke" kom fram med en hotellnyckel i dag men jag sa nej och sa att jag ska sova hos Jacob. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: