Annons:

Sök

Annons:

  • Favoriten höll för trycket och vann SM-guld i Målilla – han tog hem wildcardet

    Fredrik Lindgren vann kvällens individuella SM-final i Målilla. Tvåa slutade Jacob Thorssell och trea Timo Lahti. Foto: Stefan Härnström

  • Favoriten höll för trycket och vann SM-guld i Målilla – han tog hem wildcardet

    Västerviksföraren Fredrik Lindgren gjorde en storstilad insats och blev svensk mästare på tidigare hemmabanan i Målilla. Foto: Stefan Härnström

  • Favoriten höll för trycket och vann SM-guld i Målilla – han tog hem wildcardet

    Dackeföraren Ludvig Lindgren körde in sex poäng på fem heat och slutade på tolfte plats. Foto: Stefan Härnström

  • Favoriten höll för trycket och vann SM-guld i Målilla – han tog hem wildcardet

    Filip Hjelmland (röd huva), tävlande för Dackarna, slutade nia efter att ha blandat och gett under tävlingens gång. Det blev en heatseger, en andraplats, en tredjeplats och två jumboplatser. Foto: Stefan Härnström

Favoriten höll för trycket och vann SM-guld i Målilla – han tog hem wildcardet

Individuella SM-finalen i speedway blev en blöt historia. 1 144 personer trotsade vädret och fick se storfavoriten Fredrik Lindgren ta hem SM-guldet på Skrotfrag Arena. Klubbkompisen i Västervik, Jacob Thorssell, slutade tvåa och fick wildcardet till GP-tävlingen i Målilla. 

Annons:

Dackarnas Filip Hjelmland och Ludvig Lindgren ställdes bland annat mot Västerviks starka uppställning med Jacob Thorssell, Fredrik Lindgren, Anton Karlsson samt reserven Alexander Liljekvist. Det kom inte som en överraskning att duon Thorssell och Lindgren fick en suverän kväll. De plockade trepoängare i heat på heat och när de ställdes mot varandra i tionde heatet var Lindgren vassast och vann med några cykellängder.

Inledning med regn

Det undgick nog inte någon i trakten att regnet drog över Målillatrakten några timmar före start. Både åkare och ban-ansvariga tog en ordentlig titt på förhållandena innan tävlingen. Regnet fortsatte under andra heatet och man fick ta en kortare paus efter fjärde heatet. Ludvig Selvin från Piraterna gjorde en vurpa i heat sex men kunde snabbt resa sig. Även i heat 15 strulade det för Selvin som gick omkull redan i första svängen, vilket ledde till omstart.

Även om förare som Timo Lahti (Rospiggarna) och Oliver Berntzon (Lejonen) gjorde bra ifrån sig under tävlingen blev det tydligt att finalen skulle handla om herrarna Thorssell och Lindgren. Det blev Fredrik Lindgren som vann överlägset och följdes i mål i ordning av Thorssell, Lahti och Berntzon. Under segerintervjun svarade Fredrik både på frågor om kvällens SM-final och den kommande GP-tävlingen i Målilla om drygt två veckor.

– Jag tänkte att jag skulle hit och vinna SM-guld och så blev det. Det har fungerat bra maskinellt, jag körde samma hoj som jag körde på GP:t i lördags.

Vad säger du om banunderlaget?

– Till en början var det väldigt blött. Starterna var otroligt avgörande de första tre omgångarna skulle jag säga. De arbetade med banan innan andra omgången och då blev den bättre. 

- Snart kör du GP på den här banan. Ska man säga att du är det stora svenska hoppet?

- Ja, så är det nog men det är roligt att få med sig Kim (Nilsson, Rospiggarna) och så Jacob som tog ett wildcard till tävlingen.

Thorssell glad för sitt wild card

Före detta Dacke-föraren Jacob Thorssell, som till årets säsong gick till Västervik, var mycket riktigt glad över sitt wildcard till GP-tävlingen. 

- Ja, här har man spenderat många år. Här känner man igen sig, svarade Jaocb och tittade ut över arenan precis efter prisutdelningen. Han tyckte att banunderlaget var helt okej och det blev bättre och bättre under kvällen. 

- Du körde till dig ett wildcard genom din andraplats, vad är dina tankar om det?

 - Ja! Det blir intressant och jag hoppas det blir bra väder. Jag ser verkligen fram emot det. 

Stefan Härnström

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: