Annons:

Sök

Annons:

Mycket skärmtid för Teurnberg inför mötet med jumbon:

Mikael Teurnberg lade mycket skärmtid på måndagen för att förbereda sig inför matchen mot Vargarna. Foto: Ossian Mathiasson

Mycket skärmtid för Teurnberg inför mötet med jumbon: "Stor respekt"

Mikael Teurnberg hade mycket skärmtid under måndagen. Han gick igenom Vargarnas tidigare hemmamatcher under säsongen.
– Det är en väldigt speciell bana och vi har stor respekt för att åka dit, säger dackelagledaren. 

Annons:

45 heat hade Mikael Teurnberg gått igenom under måndagen. Han hade då sett Vargarnas hemmamatcher från säsongen i repris för att förbereda sig inför tisdagens viktiga möte mot jumbon från Norrköping. 

På Kråkvilan har Vargarna åkt på några riktigt försmädliga förluster under säsongen. 

– De har åkt dit på några poäng i flera matcher och det är en väldigt speciell bana. Vi har stor respekt för att åka dit. Det är tio år sedan de körde i Bauhausligan och det är inte många av våra förare som kört där, säger Mikael Teurnberg och räknar upp Filip Hjelmland, Timo Lahti och Rasmus Jensen.

– För resten är det en ny bekantskap. Det är ju en väldigt teknisk bana, som inte är lik någon annan. Det är tvära kurvor, trångt och tajt, och den är inte riktigt gjord för dagens speedwaycyklar. Det är en riktig hemmabana. Ju mer man åker där desto starkare blir man också, säger Dackarnas lagledare.

"Van vid små banor"

Vargarnas lag innehåller bland annat Jakub Miskowiak, Chris Harris, Niels-Kristian Iversen – samt ex-dacken Adam Ellis. 

– Det är ett bra lag på papperet och Adam Ellis kommer in nu. Han är van vid små, tajta banor och kommer hitta runt. De åker bra där uppe och det är tre poäng som står på spel. För oss handlar det om att komma in i matchen, hitta inställningarna och hjälpas åt i början. 

Om det verkligen är tre poäng på spel är dock oklart. Dackarna krossade nämligen Vargarna på hemmaplan med hela 64-26, så för att Målillaklubben ska gå miste om bonuspoängen krävs en sällan skådad genomklappning.

– Målet är förstås alla tre, men just vad vi vann med senast tänker jag inte på. För mig ska vi bara göra allt vi kan för att vinna. Jag har kollat på gamla matcher från Norrköping och har spenderat några timmar framför paddan, skrattar Teurnberg. 

Vad ser du för brister hos Vargarna?

– Jag kan inte redogöra för allt jag har sett under de 45 heaten jag sett, men jag kommer att dra det viktigaste. Det handlar om hur de åker och jag har tittat mest på omkörningar. 

Ingen Bewley

Dackarna tog tre oerhört viktiga poäng hemma mot Smederna i senaste omgången. Laget är nu på slutspelsplats och är tre respektive fem poäng före Rospiggarna och Vargarna. 

– Det var en oerhört viktig seger och vi har bra flyt nu och bra form. Vargarna vill säkert också ta sig till slutspel, men vi har det i egna händer nu och vi har ett bra lag. Är alla friska så ska vi bara fixa det här. 

Dackarna kommer utan Daniel Bewley till matchen mot Vargarna, men det är ett kompetent lag Teurnberg ställer på banan. På reservplats finns Filip Hjelmland och Ryan Douglas, som bör kunna ha ett övertag på Ludvig Lindgren och Daniel Henderson.

– Jag har gått på förra veckans insatser. Vi har olika konstellationer och jag har trott mycket på kontinuitet, men vi har inte kunnat ha det i år. Det har varit ett evigt jagande med olika uppställningar, men nu vill jag försöka få det att sätta sig. Jag kanske provar en annan uppställning i nästa match, men nu tror jag att det här är starkast för dagen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: