Annons:

Sök

Annons:

Han ersätter Douglas på tisdag:

Filip Hjelmland får chansen när Ryan Douglas inte kan köra. Foto: Arkivbild

Han ersätter Douglas på tisdag: "Får sin chans"

Ryan Douglas är skadad. Australiensaren kommer inte köra returmatchen mot Västervik för Dackarna på tisdag. In i hans ställe kommer Filip Hjelmland.
– Han har fått beskedet och kan förbereda sig, säger Mikael Teurnberg.

Annons:

Hela torsdagskvällen spenderade Ryan Douglas på sjukhus. Brännskadan på hans ena arm har blivit infekterad. Han ska nu inte köra mer speedway på ett tag.

Därmed blir det ingen styrning för honom mot Västervik i returmatchen. 

– Han har åkt småskadad och jag förstod nästan det här redan i tisdags. Jag pratade med honom på natten efter att han varit på sjukhuset. Det är som det är och man får ändra om, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Han säger att det viktigaste är att Ryan Douglas blir frisk.

– Hälsan är viktigast och det viktigaste är att infektionen inte sprider sig. Han har kört med det här i några matcher och har haft ont. Han har varit hämmad av det här. Det här är slutet på säsongen och det här är en del av det. Man har en trupp och man får skador. 

"Fått beskedet"

Teurnberg har redan bestämt hur han hanterar den uppkomna situationen. Mariannelundssonen Filip Hjelmand, individuell SM-bronsmedaljör senast, har inte fått köra på slutet. Nu kommer han in i startsjuan.

– Filip vet om det här och har fått beskedet. Han kan förbereda sig och nu får han sin chans. Det kan vara positivt och det är inga konstigheter. Man får omgruppera och man måste alltid ha en plan b och en plan c finns också. Det är GP ikväll och Polen i morgon, så det är lite oroväckande, men det är en del av det. 

Kan Douglas vara aktuell för en eventuell final?

– Det får vi se, jag är ingen doktor. Men hälsan går före allt annat. 

Dackarna vann den första semifinalen med hela 52-38.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: