Annons:

Sök

Annons:

DACKARNA TILL FINAL EFTER RAFFLANDE RETURMÖTE

Dackarna är klart för SM-final efter en rafflande semifinalretur mot Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA TILL FINAL EFTER RAFFLANDE RETURMÖTE

Dackarna har kvalificerat sig för finalkörning i SM-slutspelet i speedway. Det står klart efter en rafflande semifinalretur mot Västervik. Målillalaget kom upp i en ointaglig 90–78-ledning med två heat att köra. 

Annons:

Efter två oavgjorda heat väckte Västervik liv i semifinalreturen på allvar med en fyrtvåa i heat tre och en femetta i heat fyra. Dackarnas ledning på 14 poäng inför returen hade efter Västerviks drömöppning krympt till åtta poäng. 

Dackarna var på väg att replikera med en femetta i heat fem, men Mads Hansen tog sig förbi Tomas H Jonasson på sista varvet och gjorde att Dackarna fick nöja sig med en fyrtvåa. I heat sex var det Västerviks tur att noteras för en fyrtvåa.  

Fyra poängs skillnad

I nionde heatet kröp Västervik ännu närmare med en femetta och var bara fyra poäng bakom Dackarna i det läget. I förstaböj i tionde heatet flög Jacob Thorssell iväg, peter Ljung gick omkull. 

Samtliga fyra förare fick vara med i omstarten och Dackarna ordnade en fyrtvåa och gick upp i totalledning med sex poäng i paus. En spännande avslutning var att se fram emot med fem heat kvar att köra. 

Både Dackarna och Västervik gjorde förändringar inför elfte heatet. Lebedevs ströks till förmån för Brady Kurtz och Västervik strök Smektala och satte in Nielsen. 

I ett superviktigt läge av semifinalmötet fixade Dackarna en femetta i heat elva. Kurtz och Bewley besegrade Fricke och Nielsen och gick upp till 83–73 i totalställningen. 

Thorssell uteslöts

Dackarna var på väg att i princip säkra finalplatsen i heat tolv när Jensen och Lahti flög fram och var i ett tryggt 5­­–1-läge. På sista varvet hände det som inte fick hända. Lahti fick stopp och Dackarnas i princip säkrade femetta förvandlades till ett oavgjort 3–3-heat och fortsatt ledning med tio poäng i totalen. 

Andzejs Lebedevs körde omkull Jacob Thorssell i 13:e heatet och det föranledde lång videogranskning innan domaren Christer Gardell valde att utesluta Thorssell. I omstarten av heat 13 ställdes Fricke ensam mot Kurtz och Lebedevs och Dackarna fixade finalplatsen med en fyrtvåa och gick upp i en ointaglig 90–78-ledning med nomineringsheaten kvar att möta. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: