Annons:

Sök

Annons:

Målilla Motorklubb och Dackarna gick plus med knappt 270 000 kronor under 2018, vilket gläder ordföranden Tomas Karlsson.

Dackarna visade positiva siffror för 2018: ”Väldigt nöjd när det går plus”

Målilla Motorklubb och Dackarna kunde visa upp ett plusresultat för 2018 på nästan 270 000 kronor på kvällens årsmöte.
– Man får vara väldigt nöjd när det går plus, säger Tomas Karlsson, som omvaldes för ett nytt år på ordförandeposten.

Annons:

2019 är ett speciellt år för föreningen. Målilla Motorklubb fyller nämligen 90 år och samtidigt fyller Dackarna 70 år.

Man går också in i det nya året med ett 2018 som visade positiva siffror i räkenskaperna. På kvällens årsmöte, som var över på 25 minuter, presenterades nämligen ett plus på knappt 270 000 kronor.

Omsatte 11,4 miljoner

Dackarna AB, där elitverksamheten drivs, omsatte 11,4 miljoner kronor och gick plus med 100 000 kronor. Målilla Motorklubb omsatte 850 000 kronor och gick plus med drygt 167 000 kronor.

Verksamhetsåret 2017 gick minus med ungefär lika mycket medan 2016 gick plus med ungefär samma siffror som 2018.

– Här ser vi ett mönster. 2016 och 2018 åkte vi SM-final och 2017 åkte vi ut i en kvartsfinal där det regnade och vi bara hade 700 betalande åskådare. Man ser hur små marginaler det är i sporten, säger Tomas Karlsson.

Krävs det i stort sett en SM-final för att ni ska gå plus ekonomiskt?

– Jag tror att vi kan reda ut det om vi ryker i en semifinal också, men dit behöver vi nå. Tittar vi på vårt lag tycker jag att vi har bra chans att göra det i år. En uppsida för oss vore också om vi kunde få arrangera en Grand Prix-tävling i solsken. Då tror jag att det kan se betydligt bättre ut ekonomiskt också.

Nelson ny i styrelsen

I samband med kvällens årsmöte, som hade samlat ett 40-tal medlemmar, omvaldes Tomas Karlsson till ett tredje år som ordförande.

– Det är mycket jobb och ingenting sköter sig självt. Vi har väldigt roligt i styrelsen och det är det som väger över och gör att jag fortsätter ett år till, säger Tomas Karlsson.

På årsmötet valdes också Patric Engqvist, Tony Karlsson, Daniel Nelson och Lars Olofsson till ledamöter i två år. I Styrelsen finns sedan tidigare också Tommy Johansson, Jon Lindberg, Lotta Martinsson och Anders Dahlström.

Carl-Anton Johansson valdes till suppleant på 1 år.

– Vi är väldigt nöjda med den styrelsen vi har fått ihop. Det är roligt att vi har fått in Daniel (Nelson) som är lite yngre. Han har ett väldigt kunnande inom speedwayen så det är riktigt bra, säger Tomas Karlsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: