Annons:

Sök

Annons:

  • Lokal tennisbana får nytt liv och kan nyttjas till flera sporter

    Mörlunda tennisklubbs grustennisbana ska förses med underhållsfritt konstgräs, vilket förhoppningsvis ska få fart på tennisen i Mörlunda igen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Lokal tennisbana får nytt liv och kan nyttjas till flera sporter

    Banan har inte använts på flera säsonger på grund av att den har legat i träda och ett svalt intresse. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal tennisbana får nytt liv och kan nyttjas till flera sporter

Den gamla grustennisbanan mellan skolan och sporthallen i Mörlunda har legat i träda i flera år. Nu ska banan få nytt liv igen genom att Hultsfreds kommun satsar på en underhållsfri konstgräsbana.
– Banan kan nyttjas till flera andra sporter än tennis, säger kultur- och fritidsförvaltningens Tommy Carlsson.

Annons:

I ett stort perspektiv är tennisen en sport som färre svenskar spelar. I Hultsfreds kommun ligger många av grustennisbanorna i träda på grund av svalt intresse och vattenbristen. 

Grustennisbanan i Mörlunda är inget undantag. 

Det fanns planer på att fixa iordning en multiarena på platsen mellan skolan och idrottshallen i Mörlunda men när inte Boverket klev in med pengar kastades det om samtidigt som Mörlunda tennisklubb tog ton.  

– Det handlar i huvudsak om att tennisklubben vill leva vidare med en bana så tennisen kan komma igång på nytt. Avslaget på bidragsbiten var inte avgörande, säger Tommy Carlsson.

"Lightvariant på en multiarena"

Det som händer är att tennisbanan som har legat i träda i några år får ett helt nytt underlag. Kommunen har i samråd med Mörlunda tennisklubb och några andra lokala föreningar kommit fram till att gruset byts ut mot ett underhållsfritt konstgräs. 

– Vi ser värdet av att ha ytterligare en aktiv förening i Hultsfreds kommun, det är vad vi jobbar för. Därför ändrar vi inriktning och man kan nyttja ytan till andra aktiviteter som till exempel basket, innebandy och fotboll. På det viset kan man få en lightvariant på en multiarena, säger Tommy Carlsson. 

Anbudsunderlaget läggs ut inom kort och det är oklart när arbetet kan vara i hamn. 

– När det är klart vilken leverantör det blir så får vi se vilken beläggning företaget har i sina orderstockar. Man får snällt anpassa sig och ställa sig i ledet. Jag skulle tro att installationen sker i augusti, säger Carlsson.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: