Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Tomma, men inga tillgängliga lägenheter i Mörlunda!

Debattörerna vill se fler marklägenheter i Mörlunda. Foto: Ossian Mathiasson

DEBATT: Tomma, men inga tillgängliga lägenheter i Mörlunda!

Vi har den senaste tiden i media kunnat höra och läsa om Hultsfred Bostäders problem med tomma lägenheter. Ofta nämnt i samband med den pågående rivningen i Hultsfred och den kommande i Virserum.

Annons:

Även att 150 lägenheter rivs kommer fortfarande 15% av beståndet ej vara uthyrda, detta bland annat i Mörlunda säger Hultsfred Bostäder. 

Hultsfred Bostäder har i skrivande stund 17 av sina 179 tomma lägenheter i Mörlunda. Sju stycken av dem är tvåor och resterande ettor.

Flertalet av dem är inte uthyrningsbara eftersom de ej renoverats på årtionden och majoriteten av dem finns på andra och tredje våningen i trappuppgångar utan hiss.

 *

Vi ställer oss frågande till Hultsfred Bostäders val att omnämna Mörlunda i detta sammanhang för att media senare ska kunna rapportera om en avfolkningsort.

I Mörlunda har det de senaste åren byggts fem nya villor och barnfamiljer väljer att flytta hit. Det finns inte ett enda hus till salu och vi upplever en positiv utveckling i samhället.

Det vi behöver i Mörlunda är marklägenheter där främst våra äldre som inte orkar bo kvar i sina hus, men vill bo kvar i Mörlunda kan och vill bo!

Marklägenheter kommer i sin tur resultera i lediga hus som efterfrågan är stor på. Vi förväntar oss att Hultsfred Bostäder och våra lokala politiker tar ett krafttag kring detta precis som det gjorts på andra orter i kommunen.

Mörlunda 2022-02-10
Thommie Sundberg
Fredrik Sääw
Johan-Arvid Danielsson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: