Annons:

Sök

Annons:

Söreling känner oro:

Tomas Söreling (S) ställer en fråga till kommunalrådet Lars Rosander. Foto: Ossian Mathiasson

Söreling känner oro: "Vad betyder det för kommunen?"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) har skrivit en fråga, som rör den nyligen beslutade budgeten med Kristdemokraterna och Moderaterna i riksdagen, till kommunalrådet Lars Rosander (C)

Annons:

En förhållande svag majoritet beslutade för några dagar sedan att godkänna KD:s och M:s budget i riksdagen och det är med stor oro och en viss fasa man undrar vad betyder denna budget för Hultsfreds kommun?

Man kan redan nu läsa om uteblivna statsbidrag till skolungdomars ferieresor med buss som varit uppskattat, om nedskärningar till skolan som troligen påverkar studiestartsstödet för de mest utsatta som så väl behöver komma igång med studier för att närma sig ett arbete, om nedskärningar inom äldreomsorgen, om nedskärningar hos arbetsförmedling och migrationsverket, om att a-kassan skall försämras , likaså om nedskärningar hos arbetsmiljöverket och att avdragsrätten för fackavgiften ännu en gång skall bort, men givetvis inte för arbetsgivarna för deras eventuella medlemskap i olika organisationer.

Ändrad brytpunkt om när man betalar statsskatt, vilka gynnar det? Jo givetvis de som redan har det gott ställt, så därför ställer jag frågan till Lars Rosander?

Är du orolig och vad betyder denna högerbudget för vår kommun när de försämringar som aviserats får genomslag framöver?

Tomas Söreling, tillträdande oppositionsråd (S)

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: