Annons:

Sök

Annons:

Nu får de ny bonus för sitt arbete: ”Gör viktiga saker”

För andra året i rad får medarbetarna på Framsteget en bonus i december. Foto: Ossian Mathiasson

Nu får de ny bonus för sitt arbete: ”Gör viktiga saker”

De överblivna statbidragspengarna gav en fin julklapp i fjol. Även i år får personer som jobbar inom daglig verksamhet en extra slant i december.
– Fantastiskt roligt för våra tjejer och killar som gör ett jättebra jobb efter sin förmåga, säger Håkan Hägg, verksamhetsledare på Framsteget.

Annons:

Personer med funktionshinder erbjuds möjlighet att delta i det som kallas daglig verksamhet som kommunen arrangerar. I Hultsfreds kommun handlar det om drygt 70 personer. Denna form av sysselsättning ska vara meningsfull och erbjuda stimulans, utveckling och gemenskap. 

Fin bonus lagom till jul

För andra året i rad har staten betalat ut ett stimulansbidrag för att ge kommunerna möjlighet att höja ersättningsnivån för habiliteringsersättningen. Hultsfreds kommun anmälde sitt intresse för överblivna statsbidrag och fick strax över 653 682 kronor i fjol där varje enskild person fick runt 22 000 kronor.

I år fick kommunen en extra utbetalning av stimulansmedel på 333 672 kronor och det är en välförtjänt engångsbonus som delas ut till de 70 personer som jobbar inom daglig verksamhet lagom till jul. De som jobbar heltid får 4 800 kronor och hälften, 2 400 kronor, går till de som jobbar mindre än tio timmar per vecka.

– De gör viktiga saker för kommunen, så det känns bra att det får en sådan bonus även i år. Vi på Framsteget jobbar för att det ska vara ett så riktigt arbete som möjligt, säger verksamhetsledaren Håkan Hägg. 

Här är en del av sysslorna

Daglig verksamhet finns med varierande inriktning på flera platser i kommunen och Hägg ger vissa exempel.  

– Vi kör mat till skolorna i Virserum och Järnforsen och böcker mellan kommunens två bibliotek, tvättar hemtjänstens bilar in- och utvändigt, driver cafeterian på gymnasiet, sköter en del paketeringsjobb, hjälper till med tillgänglighetsguiden och har en butik i Målilla, säger han. 

Anledningen till att det blir pengar kvar beror på att alla kommuner inte ansöker om det totala beloppet som finns att tillgå. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: