Annons:

Sök

Annons:

PERSONER I DAGLIG VERKSAMHET FÅR FEMSIFFRIGT BELOPP I BONUS

Personer med LSS-beslut och som i dag arbetar på daglig verksamhet har ingen eller låg habiliteringsersättning. Nu kommer glädjebeskedet. I december görs en utbetalning från regeringen på 22 161 kronor till alla personer på daglig verksamhet.

Annons:

I vissa kommuner kan människor med LSS-beslut och som jobbar i daglig verksamhet få pengar i habiliteringsersättning och det har varit ett bidrag som kommunerna själva haft möjlighet att betala ut om man vill då det inte står något om det i lagboken. 

Vissa kommuner har betalat, andra inte. Och tidigare i år gav Sveriges regering socialstyrelsen i uppdrag att under 2018 fördela 350 miljoner kronor till kommunerna som ska användas till habiliteringsersättning. 

Hultsfreds kommun, som fick 700 000 kronor i våras, valde att höja ersättningen till 70 kronor för heldag och 35 kronor för halvdag för personer i kommunens dagliga verksamhet. 

Inga pengar får överföras till 2019 – och Hultsfreds kommun anmälde också sitt intresse för att få ta del av de medel som inte kommer till användning. 

"Väldigt fin julklapp"

Nu har kommunen fått en rejäl slant. Drygt 1,4 miljoner kronor har de fått utöver de 700 000 kronor som förvaltningen inledningsvis skulle få.

Framsteget har föreslagit att kommunen betalar ut de nytillkomna pengarna som en engångsbonus till personer med LSS-beslut och som jobbar på daglig verksamhet. Bonusen blir 22 161 kronor och betalas ut till den enskilde i december. 

– Det är en väldigt fin och god julklapp till dessa personer som i dag jobbar inom daglig verksamhet. Det är viktigt att poängtera att det är ett statsbidrag som vi har lyckats utnyttja, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

"Gör ett fantastiskt jobb"

Håkan Hägg, verksamhetsledare på Framsteget, fyller i:

– Våra medarbetare gör ett helt fantastiskt jobb och är så värda det, säger Håkan Hägg. 

Denna bonus gäller för de som har fått ett biståndsbeslut om daglig verksamhet i Hultsfreds kommun innan den 31 oktober i år. Enligt Håkan Hägg är det 67 personer som får engångsbonusen lagom till jul. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: