Annons:

Sök

Annons:

Rekordhög frånvaro på skola i Hultsfred i dag: ”Dagen med högst frånvaro”

160 av 360 elever på Albäcksskolan i Hultsfred var frånvaroanmälda i dag. Det är den högsta frånvarosiffran på skolan sedan pandemins start 2020. Foto: Ossian Mathiasson

Rekordhög frånvaro på skola i Hultsfred i dag: ”Dagen med högst frånvaro”

Smittspridningen i Kalmar län på skyhög nivå. Av 360 elever på Albäcksskolan i Hultsfred var knappt hälften, 160 elever, frånvaroanmälda i dag. 
– Det är dagen med högst frånvaro på vår skola under hela pandemin, säger Anna Källåker, rektor på högstadieskolan. 

Annons:

Albäcksskolan i Hultsfred har rekordhög frånvaro på onsdagen. 160 av 360 elever är frånvaroanmälda. 

– Precis som i samhället så har vi en smittspridning här på skolan. Vi har elever som är bekräftade med covid-19, elever som har symtom, provtar sig och är hemma, elever som har negativa test, elever med vanliga förkylningar och elever som är i familjekarantän. Det är olika anledningar som gör att vi har elever hemma i dag, säger Anna Källåker, rektor på Albäcksskolan. 

"Ska hålla skolan öppen"

Skolledningen har haft kontakt med smittskyddet på Region Kalmar län och det är inte aktuellt att övergå till distansundervisning för alla elever. 

– Smittskyddet bekräftar att det ser ut så här i vår region med hög smittspridning av omikron. Det är även mycket vanliga förkylningar som går när man nu träffas igen efter ledigheten över jul och nyår. Så länge vi har personal på plats och har möjlighet att hålla öppet så är rekommendationen att hålla skolan öppen. Vi ska uppmana föräldrar att hålla sina barn hemma vid symtom och utföra PCR-test så vi kan följa utvecklingen och se om vi behöver sätta in eventuella åtgärder framåt, säger Anna Källåker.

Hur mår eleverna som är frånvarande i dag?

– Det är nog väldigt blandat. En del är knappt sjuka utan de kanske är hemma för att de är snoriga och vill testa sig för att göra rätt. En del är friska men har familjemedlemmar som är bekräftade med covid-19, då ska man, enligt rekommendationerna, vara hemma. En del är förkylda med feber, huvudvärk och ont i magen. Vi har inte fått indikationer på att någon är allvarligt sjuk utan det rör sig om förkylningar. 

Sedan pandemins start våren 2020 har inte Albäcksskolan haft så många frånvarande som just i dag. 

– Vi har sett att det har blivit några fler för varje dag den här veckan. Vi hade hög närvaro när vi startade upp förra veckan och frånvaron har stegrats under den här veckan. Det är tydligt att vanliga förkylningar och covid-19 sprids nu när vi har kommit tillsammans igen. 

Frånvarande elever kan delta på distans

Skolan vill erbjuda de elever som är hemma en möjlighet att kunna delta i undervisningen så gott det går. 

– Vi försöker erbjuda de elever som är hemma en möjlighet, om man orkar och inte är så sjuk, att ta del av vad vi gör och vara med på lektionerna digitalt för att minska känslan av stress. Man kan bli hemma väldigt länge om det blir familjekarantän.

– Vi fortsätter också med alla de åtgärder som vi har haft sedan pandemins start med att dela ut handsprit på varje lektion och påpeka att vi försöker hålla avstånd. Vi påminner om provtagning och stanna hemma vid symtom. Det är det vi kan göra för att minska smittspridningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: