Annons:

Sök
Hultsfredsförening Sverigebäst – ökade medlemsantalet med 57 procent

"Låter som ljuv musik att vi lyckats bäst med medlemsvärvningen i Sverige, två år i rad", säger Krystyna Stråle, här tillsammans med styrelsekollegorna Bosse Nilsson och Alf Karlsson. Foto: Privat

Hultsfredsförening Sverigebäst – ökade medlemsantalet med 57 procent

Riksteatern Hultsfred har lyckats så bra med sin medlemsvärvning – att man är bäst i Sverige. Inte bara ett utan två år i rad.

– Nu hoppas vi kunna sänka medelåldern, säger styrelsens Krystyna Stråle, som hoppas föreningen ska få flytta in på Metropol. Det skulle ge oss helt andra möjligheter att få större föreställningar.

Annons:

Två år i rad har Hultsfredsföreningen varit bäst i Sverige i Riksteaterns medlemsvärvartävling som pågår oktober-november varje år och omfattar 27 riksteaterföreningar.

– Ja, det låter som ljuv musik, det är helt underbart. 2020 var vi överraskade och glada. När vi vann andra året i rad, då blev vi ännu mer överraskade och glada, glada, glada, säger hon och skrattar.

Vad krävdes för att gå hem som segrare?

– Vi ökade vårt medlemsantal med 57 procent i fjol. Det är 27 nya medlemmar och ytterligare ett 30-tal året innan.

– Låter kanske inte så mycket, skyndar hon sig att tillägga, men för en teaterförening i Hultsfreds kommun är det mycket, jämför med andra stora föreningar i tävlingen.

Får sprida glädje

Krystyna Stråle sitter med i styrelsen sedan två år tillbaka. Hon har på sitt ansvar att värva medlemmar.

– Jag brinner för det här. Jag tjänar inget på det, på annat sätt än att jag får chans att sprida glädje, säger hon.

Vad är framgångsfaktorn?

– Det handlar om ”mun till mun”, jag pratar alltid med folk om föreningen, och jag använder även Facebook flitigt, både för att berätta om verksamheten och möjligheten att bli medlem. 

Så det är passande att förstapriset är en kurs som ska hjälpa föreningen att stärka sin närvaro ytterligare på sociala medier.

– En annan viktig sak tror jag, är att jag vid varje föreställning erbjuder mig att hjälpa dem i publiken som vill bli medlemmar. Alla vet inte hur man gör och alla har heller inte dator för en del av vår publik är äldre. Så något vi skulle vilja är att locka fler yngre att bli medlemmar.

Hylla Tina Turner

Nu närmast kommer föreningen hylla Tina Turner och hennes musik, genom musikteatern ”Tina – Simply the best” med Cecilia Kyllinge och Jan-Olof Jonsson i Bösebo Bygdegård den 8 februari. Med en begränsad publik på 40, med hänsyn till coronarestriktionerna.

– Vi försöker få ut våra föreställningar på olika orter som har lokaler som motsvarar kraven. För tillfället förhandlar vi om att ha föreställningar på Metropol. Vi hoppas få komma in där, då har vi möjligheten att få ännu större föreställningar, säger Krystyna Stråle.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: