Annons:

Sök
Rotary stöttar folket i Ukraina –

Hultsfreds Rotaryklubb stöttar krigsdrabbade i Ukraina. "Det är sällan man får så många att engagera sig i en insamling och får ihop den summan", säger presidenten Lars af Ekenstam. Foto: Privat/Pixabay

Rotary stöttar folket i Ukraina – "Blev ett riktigt rejält belopp"

Hultsfreds Rotaryklubb har samlat in pengar till förmån för folket i krigsdrabbade Ukraina. President Lars af Ekenstam är väldigt nöjd med gåvan från medlemmarna.

Annons:

Sedan klubben hörsammat att Stiftelsen Akelius Foundation stödjer UNHCR och UNICEF genom att dubbla de pengar som skänks till organisationerna under mars månad startade man en egen insamling för det ändamålet bland medlemmarna.

Tillsammans har man samlat in 46 000 kronor som blev 92 000 kronor efter dubbleringen.

– Det gjorde ju det hela än mer positivt, nu blev det ett riktigt rejält belopp och pengarna kom fram väldigt snabbt också till Ukraina, säger Lars af Ekenstam.

Pengarna har samlats in de fredagar man träffats för Rotarymöte och framför allt har gåvogivarna betalat in till klubbens kassa med noteringen ”till Ukraina”.

Hur ser du på medlemmarnas engagemang för insamlingen?

– Summan är ju riktigt, riktigt bra, 1 500 kronor per medlem och projektet väckte väldigt mycket känslor hos alla. Det är sällan man får så många att engagera sig i en insamling och får ihop den summan. Det här är definitivt den största summa vi fått in under en insamling.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: