Annons:

Sök

Annons:

  • Studieresa i två dagar: ”Mycket goda Prolympia-ambassadörer”

    Riksdagsledamoten Gudrun Brunegård berättade om arbetet i riksdagen för Prolympias niondeklassare. Foto: Privat

  • Studieresa i två dagar: ”Mycket goda Prolympia-ambassadörer”

    Foto: Privat

  • Studieresa i två dagar: ”Mycket goda Prolympia-ambassadörer”

Studieresa i två dagar: ”Mycket goda Prolympia-ambassadörer”

Niondeklassarna på Prolympia i Virserum spenderade tidigare i veckan två dagar i Stockholm med besök på riksdagen och en utställning om Förintelsen.

Annons:

Sedan 2010 har Prolympia Virserum samarbetat med en skola i Rumia i Polen. Syftet med samarbetet är att förebygga främlingsfientlighet där allas lika värde och de mänskliga rättigheterna belyses genom projektet samt de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på.

Coronapandemin har gjort det omöjligt att genomföra projektet som brukar innehålla besök på Stuffhof koncentrationsläger för att hålla minnet av Förintelsen vid liv. 

"Lärorika och intressanta"

Årskurs nio-eleverna har under denna vecka åkt på en studieresa till Stockholm med diverse olika besök. De har besökt Forum för levande historia, utställningen ”Sverige och Förintelsen” och riksdagen som en del i skolans demokratiarbete.

Riksdagsledamoten Gudrun Brunegård visade besökarna runt i riksdagshuset och berättade om hur riksdagen arbetar, om lokalerna och deras historia. 

”Eleverna har varit mycket goda Prolympia-ambassadörer under resan och uppskattade besöken där de fann dem mycket lärorika och intressanta. Storstadsbesökarna fick även utforska Stockholms stad där de bland annat utförde diverse olika uppdrag såsom en ”fototävling” som gick ut på att fotografera kända monument och minnesplatser”, säger Tine Bågenhammar, rektor på Prolympia.  

Projektet är delvis finansierat med medel från stiftelsen Syskonen Lindhe samt pengar eleverna själva samlat in. Även företag som Demanders och Nya Järnboden har bidragit med medel till resan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: