Annons:

Sök

Annons:

  • Rektorn jättenöjd med gensvaret – så här stor blev gåvan till Röda Korset

    Prolympias insamling landade på 37 541 kronor och sedan Sparbanken skänkt motsvarande belopp blev det lite drygt 75 000 kronor till Röda Korset, där Eva Elmgart håller i checken ihop med skolans Rebecca Johansson, som även är engagerad i Röda Korsets ungdomsförbund. Foto: Privat

  • Rektorn jättenöjd med gensvaret – så här stor blev gåvan till Röda Korset

    Jonathan Sahlström och Emma Svensson har drivit projektet och är initiativtagare för insamlingen genom Prolympia. Foto: Privat

Rektorn jättenöjd med gensvaret – så här stor blev gåvan till Röda Korset

Prolympia har avslutat sin insamling till Ukraina. Efter att Virserums Sparbank dubblerat summan, landade gåvan till Röda Korset på lite drygt 75 000 kronor.
– Vi kände spontant att vi ville bidra till krigets offer och tänk så bra det blev när skolan, näringslivet och Röda Korset gick samman, säger rektor Tina Bågenhammar.

Annons:

Med den rådande situationen i omvärlden för ögonen och tanken hos de som drabbas av den ryska invasionen initierad skolans rörelsecoacher Jonathan Sahlström och Emma Svensson en insamling som kröntes med ett evenemang på Strömsholmen.

– Det gick ganska snabbt allting, vi hade ingen direkt framförhållning, men kände att vi ville göra någonting, säger Tina Bågenhammar.

– Så efter att vi startade en insamlingsbössa på Facebook kom vi även på att vi kunde ha ett evenemang där vi som är en skola i rörelse också kunde engagera andra och få folk i rörelse med en tipspromenad med priser sponsrade av företag, säger Tina Bågenhammar.

Växande program och engagemang

Eventet växte till att innehålla både tal, fika och sång av bland andra skolans musiklärare Pierre Nilsson och hans fru Julia Wiel som framförde Heavy heart, Alaa Al Saadi, Emanuel Boigs och eleven Jesse Okhhuakhua.

Barnen på fritids hade dessutom pärlat armband som såldes till förmån för insamlingen.

– Det har varit ett stort engagemang, där många ställt upp ideellt, det var god uppslutning bland elever och vårdnadshavare plus att näringslivet hakade på så snabbt som sponsorer och banken som dubblat summan, utan att vi ens behövde kontakta dem. Så jag är jätte, jättenöjd, säger Tina Bågenhammar med märkbar glädje i rösten.

75 000 till Röda Korset

Hur gick då insamlingen som avslytades i söndags? Jo, bössan på Facebook gav 19 996 kronor och eventet 17 545 kronor, så sedan banken gått in med motsvarande insamlat belopp blir det totalt 75 082 kronor till Röda Korset.

– Prolympia jobbar ju med att främja internationell förståelse, det är en del av vårt uppdrag. Det här är ett sätt för oss att visa solidaritet med andra människor.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: