Annons:

Sök

Annons:

Bostadsbolaget bygger ut kontoret för tolv miljoner –

Arbetet med att bygga ut Hultsfreds Bostäders kontor på Norra Oskarsgatan är igång. I september ska en 300 kvadratmeter stor tillbyggnad stå klar, så all personal kan samlas på ett ställe. Foto: Lotta Madestam

Bostadsbolaget bygger ut kontoret för tolv miljoner – "Ser många vinster"

Hultsfreds Bostäder bygger ut sitt kontor för tolv miljoner kronor, för att kunna samla all personal på ett ställe.
– Tanken är att nya betongplattan ska ha gjutits innan jul och om allt går som planerat ska nya kontoret stå klart i september nästa år, säger avdelningschef Mikael Pettersson.

Annons:

Grävmaskinen är på plats på grönområdet intill bostadsbolagets kontor på Norra Oskarsgatan. En 300 kvadratmeter stor tillbyggnad, ska knytas samman med det befintliga kontoret.

– Det är ett naturligt steg efter att kommunens fastighetsavdelning och bostadsbolaget slogs samman januari 2020, säger Mikael Pettersson.

– Som det är idag har vi personal utplacerad på flera ställen. Ingenjörerna sitter kvar i kommunhuset och vid gamla Andersboskolan har driftspersonalen sina lokaler, utöver personalen på Hultsfreds Bostäders kontor.

Samla alla personal

Nu samlas all personal under ett tak. Utöver ett fåtal i södra kommundelen och någon i Silverdalen kommer resterande 45-talet medarbetare i framtiden utgå från Norra Oskarsgatan.

– Vi ser så mycket vinster i det, att vi blir sampratade och att vi får in känslan att vi är ett bolag, säger Mikael Pettersson och berättar lite kring byggplanerna.

– Nya delen kommer innehålla en del kontor, personal- och teknikrum och ett nytt konferensrum, som blir mer tillgängligt än dagens som ligger i källaren. Med mer driftspersonal på plats behövs de utrymmena för personalmatsal och omklädningsrum, berättar Mikael Pettersson. Det görs också en ny, ändamålsenlig parkering, den gamla var alldeles för liten.

Bygger om kundmottagningen

Den nya och gamla delen byggs samman, där ger man plats åt en mer ändamålsenlig kundmottagning.

– Sammantaget räknar vi med att det rör sig om en investering på omkring tolv miljoner kronor, säger Mikael Pettersson. Det omfattar även det vi gör i befintlig byggnad och det som sker utvändigt.

Med tanke på alla kostnadsökningar, håller budgeten?

– På håret skulle jag vilja säga. Vi vill inte ha några fördyrningar, för då spräcker det budgeten. Det är precis som det är nu. Så det hade varit jätteskönt om det här gjorts för ett år sedan, men det är inget lättvindigt beslut att ta när det rör sig om så många miljoner. Man vill ju vara säker på hur det är med ekonomin i bolaget. Så vi har verkligen vänt och vridit på allt, innan beslutet togs.

Vad skulle du vilja säga till de hyresgäster som tycker att tolv miljonerna borde lagts på underhåll av bolagets lägenheter?

– Man ska ha med sig att vi betalar ju hyra i kommunhuset och på Andersbovägen, de hyrorna slipper vi när vi är i vår egen lokal och parkeringsplatsen hade vi behövt göra i alla fall. Det finns mycket vinster i det, så vi hoppas att vi ska bli ett effektivare företag och att våra hyresgäster på så sätt får nytta av att vi är en organisation – och att vi får en bättre kundmottagning.

Klart i september

Så här inledningsvis byggs en ny väg, så man kommer in på baksidan och en betongplatta från en tidigare riven fastighet håller på att grävas fram, så den kan tas bort.

Tanken är att nya betongplattan ska ha gjutits innan jul och om allt går som planerat ska nya kontoret stå klart i september nästa år.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: