Annons:

Sök

Annons:

Invånarna tyckte till – nu är temat på blomplanteringarna bestämt

Förra året var temat på sommarblommorna lokala fotbollslag, som VSGF:s blå-vita färger. I år har allmänheten fått komma med förslag. Foto: Lotta Madestam

Invånarna tyckte till – nu är temat på blomplanteringarna bestämt

För första gången har ÖSK gått ut och efterfrågat tips från allmänheten på hur blomplanteringarna i kommunen ska se ut i sommar.
– Vi fick in strax under tio förslag, helt olika teman, så det känns bra så här första året, säger Mikael Nilsson, driftschef gata-park.

Annons:

Förra året testade man nytt. Då förverkligade man en anställds förslag om att plantera sommarens blommor i de lokala fotbollsklubbarnas färger.

Nu spann man vidare på den idén och vände sig till invånarna i både Hultsfred och Högsby, som fått lämna in förslag på vad man vill se för tema. 

Varför gör ni på det här sättet?

– Vi tycker det är en kul grej att hitta olika teman, så vi inte fastnar i samma hjulspår. I år tänkte vi att det kunde vara kul att se vad allmänheten vill. Det är roligt när våra invånare engagerar sig, säger Mikael Nilsson.

Hur blev gensvaret?

– Vi fick in strax under tio svar, jag tror det var sju-åtta stycken. Så det fanns lite att välja på. Sedan hade vi förstås velat ha ytterligare lite till, men det känns okej som första försök. Så sett blev det lyckat, tycker vi.

Håller det hemligt

Utifrån de inkomna förslagen har nu personalen bestämt vilket tema sommarens planteringar ska få. Vilket väljer man dock att hemlighålla en tid än.

– Vi vill dels prata med den som lämnat förslaget och vi vill landa lite i det, så vi ser att det är görbart med blommor och att vi kan få tag i rätt sort. Så det kommer dröja ett tag tills vi släpper det, säger Mikael Nilsson och fortsätter:

– Så mycket kan jag dock säga, att det blir inget idrottstema som förra året, utan det blir ett helt nytt tema i år. Det är roligt att vi får en variation. Det blir lätt så annars, att när man sett ett tema ramlar det på lite i samma linje och liknande förslag kommer in. Men ingen spann vidare på samma, utan vi fick in förslag med bred variation.

Kommer synas på alla orter

Tanken är att temat ska gå som en röd tråd i princip alla urnor. Det kommer i alla fall synas på samtliga orter i kommunen, lovar Mikael Nilsson, som har runt 350 000 kronor i budget för sommarplanteringarna i Hultsfreds kommun. Då omfattar det allt från plantering och vattning till bortforsling i höst.

– Vissa blommor övervintras, så de kommer vi kunna använda antingen som en del i planteringarna eller att vi samkör med dem.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: