Annons:

Sök

Annons:

  • Nu är taket på plats – byggare och brukare firade med smörgåstårta

    Den nya delen av det särskilda boendet på Aspedalsgatan i Hultsfred har fått tak. Det bjöds på smörgåstårta på måndagsförmiddagen samtidigt som en kans monterades i nocken. Foto: Ossian Mathiasson

  • Nu är taket på plats – byggare och brukare firade med smörgåstårta

    Henrik Runehagen, projektledare på Riksbyggen, berättar att tillbyggnationen flyter på enligt plan. Foto: Ossian Mathiasson

Nu är taket på plats – byggare och brukare firade med smörgåstårta

Tillbyggnationen av särskilda boendet på Aspedalsgatan i Hultsfred (Lindgården) går framåt. Taket är nu på plats och tätt och det firades med smörgåstårta på boendet på måndagsförmiddagen. 
– Det är fantastiskt roligt att vi har kommit så här långt och det blir väldigt bra, säger Henrik Runehagen, projektledare på Riksbyggen.

Annons:

Om- och tillbyggnationen av särskilda boendet på Aspedalsgatan i Hultsfred har pågått i över ett år och är indelad i två etapper. Första etappen innebär att 27 helt nya lägenheter ska byggas i ett helt nytt husblock i tre våningar som ska dockas på den ursprungliga byggnaden. Första etappen är planerad att vara klar till sommaren. 

– Första etappen är spikad och vi har slutbesiktning i juni. Arbetet flyter på bra även om vi har haft utmaningar och det har varit en omvärld som har påverkat projektet med materielleveranser. Produktionsmässigt har det varit mycket diskussioner vad gäller ekonomi och om vi kan byta material, säger Henrik Runehagen.

"Större och bättre anpassade"

Verksamheten är just nu i drift i befintlig byggnad och antalet personer på boendet har gått från 36 till tolv då man har flyttat de som bor på övervåningen till särskilda boendet i Målilla. 

– Nu är det tolv personer som bor här på Aspedalsgatan. Personalen har gjort ett jättejobb för att det ska funka i och med att vi har fått en ny ingång och ändrade gemensamhetslokalerna plus att många boende har flyttats till Målilla. När hela projektet är färdigt får de som vill flytta tillbaka och vill de bo kvar så får de göra det, säger Leena Bergström, enhetschef på Aspedalsgatan (Lindgården).

Boende och verksamheten flyttar in i etapp ett under byggnationen av andra etappen. 

– Vi ser fram emot att flytta in i de nya delarna i slutet av augusti. Det blir enklare för oss när vi är i nya, anpassade lägenheter. Jag vet hur lägenheterna i Målilla ser ut och den tydligaste skillnaden är att de är större och bättre anpassade. De äldre får en hall, en sovrumsdel, en vardagsrumsdel och ett mer anpassat badrum. Det är också bra för personalens arbetsmiljö, säger Leena Bergström. 

Boende med totalt 57 lägenheter

Den andra etappen omfattar ombyggnation av dagens 36 lägenheter till 22 lägenheter plus tillbyggnad av åtta lägenheter. Andra etappen är planerad att vara klar sommaren 2024. 

– Det är likt Målilla på det viset att vi gör en nybyggnation för att sedan flytta över dit och renovera delarna som vi inte har kommit åt tidigare, säger Henrik Runehagen. 

Totalt blir det 57 nya eller ombyggda lägenheter med modern standard, vilket är 21 lägenheter fler än vad som finns i dag. 
Nu har de som jobbar med om- och tillbyggnationen kommit så långt att de är helt klara med taket. På måndagsförmiddagen blev det taklagsfest med brukare, personal och representanter från byggsidan på boendet.

– Vi firar att taket är tätt och att ha en taklagsfest är en gammal tradition. Visst ser vi utmaningar i det kommande arbetet då vi jobbar nära verksamheten och är just nu över, under och bredvid verksamheten. För tillfället känns det som att arbetet rullar på väldigt bra, sedan är det många moment som ska takta i och många leveranser som ska hinna komma innan vi är klara, säger Henrik Runehagen. 

"Spännande att följa utvecklingen"

Leena Bergström följer om- och tillbyggnationen med spänning. 

– Det är spännande att följa utvecklingen och vi har mycket kontakt med både Hultsfreds Trygga Hem och Dynacon med tanke på att det krävs mycket när man har två så olika verksamheter igång samtidigt. Taklagsfesten visar att vi har kommit en bit på vägen mot nya Aspedalsgatan och det är en milstolpe. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: