Annons:

Sök

Annons:

Äldreomsorgsutbyggnaden fortlöper som planerat

Gula fält är befintlig byggnad och streckade det som ska byggas nytt. Hela projektet med att bygga om och till Lindgården beräknas vara klart hösten 2024. Foto: Lotta Madestam

Äldreomsorgsutbyggnaden fortlöper som planerat

Äldreomsorgsutbyggnaden har en fast plats på fullmäktiges dagordning. Kommunalrådet Lars Rosander (C) gav senaste nytt på senaste sammanträdet.

Annons:

Till- och ombyggnationen av Lindgården, det särskilda boendet på Aspedalsgatan i Hultsfred, fortlöper som planerat.

Arbetet är indelat i två etapper. Ett helt nytt husblock i tre våningar byggs på ursprunglig byggnad och tanken är att 27 helt nya lägenheter ska stå klara hösten 2023. Det arbete som ska utföras i andra etappen är att de tidigare lokalerna totalrenoveras och en extra flygel byggs till. När boendet står klart hösten 2024 blir det kommunens största med totalt 57 lägenheter.

– Den sista gjutningen är gjord och nu jobbar man vidare med takjobb, ytterväggar och installationer. Det pågår även tekniska saker med det nya sprinklerrummet som kommer bli miljörum, varumottagning och fläktrum. Man kommer också göra en tillfällig entré vid Lindvägen under ombyggnationen av hiss och trapphus. Verksamheten har jobbat mycket bra med att tömma hela huset. De använder Skedala-huset ute på Knektagården som förråd, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Möjligt för pensionärer att äta på Hemgården

Det särskilda boendet på Vetlandavägen i Målilla (Hemgården) är invigt och verksamheten har kommit igång på allvar.

– Skyltningen är beställd men inte på plats än. Den behövs för att det kan vara lite svårt att hitta rätt för besökare. Restaurangen med tillagningskök är i gång och det kommer vara möjligt för pensionärer att gå dit att äta. Information om det ska gå ut under november månad, säger Rosander. 

Projektering pågår vad gäller det särskilda boendet i Vena och Mörlunda. 

– Det ska återkomma till styrelsen innan året är slut och det gäller ombyggnation från 2024. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: