Annons:

Sök

Annons:

Äldreboendet i Hultsfred ska byggas ut och renoveras i två etapper

Äldreboendet i Hultsfred, Lindgården, ska byggas ut och renoveras i två etapper. Foto: Ossian Mathiasson

Äldreboendet i Hultsfred ska byggas ut och renoveras i två etapper

Lindgården i Hultsfred står inför en stor ut- och ombyggnation. Kommunalrådet Lars Rosander gav information om genomförandeprocessen på fullmäktige i måndags.
– Det blir en stor byggnation

Annons:

Äldreomsorgsutbyggnaden i Hultsfreds kommun har en fast plats på fullmäktiges dagordning. Kommunalrådet Lars Rosander (C) lämnade en lägesuppdatering på måndagens digitala sammanträde. Det blev information angående det arbete som utförs på Hemgården i Målilla och det arbete som planeras för Lindgården i Hultsfred.  

– Det är inget nytt vad gäller äldreboendet i Målilla. Arbetet fortskrider som det är tänkt och det blir inflyttning i de nya lägenheterna i sommar för att sedan börja med ombyggnationen av de befintliga lägenheterna. Arbetet med det nya tillagningsköket har påbörjats, säger Lars Rosander. 

Ut- och ombyggnation i två etapper

Kommunalrådet presenterade även information om ut- och ombyggnationen och renovering av äldreboendet på Aspedalsgatan i Hultsfred. Äldreboendet som i folkmun går under namnet Lindgården. 

Äldreboendet är byggt i mitten på 60-talet och genomgick en stor renovering i mitten på 90-talet. Det finns i dagsläget 36 lägenheter på 26 kvadratmeter med badrum på 5,5 kvadratmeter.  

Lindgården ska i första etappen byggas ut med en trevåningsbyggnad med hiss och trapphus som går hela vägen upp. ÖSK har ledningar i marken som de kommer flytta. 

– Nu har förfrågningsunderlaget skickats ut och det är åtta företag som räknar på jobbet, säger Lars Rosander. 

Det blir om- och tillbyggnad av befintlig byggnad i etapp två. Rosander berättar även att det blir nytt sadeltak på hela byggnaden och att det platta taket försvinner. 

– Fjärrvärmecentralen, som ligger en bit ifrån, flyttas in i vår egen fastighet. Det finns även optioner på att köpa till solceller som elproduktion. Takliftar kommer finnas i varje lägenhet. Bano är den toalettinredning som vi har satt som standard. Det blir fjärrvärme som gör det möjligt att få kyla. Det blir utvändig solavskärmning med persienner så vi kan se till att hålla en bra temperatur även om det blir varma sommardagar, säger Rosander. 

Ska bli 57 moderna lägenheter

Den första etappen bedöms ha 18 månaders byggtid och den andra etappen cirka 15 månader. 

– När första etappen med nya byggnaden är klar kan man flytta in i den delen för att sedan börja med den befintliga byggnaden.

Det blir totalt 57 moderna lägenheter både för boende och personal när allt är klart. Lägenheterna blir 35 kvadratmeter stora och badrummen 6,2 kvadratmeter. Det blir även soprum på varje plan. 

– Vi får se vad som händer i augusti/september när anbuden är likställda och man har räknat på det, då får vi komma tillbaka med mer information. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: