Annons:

Sök

Annons:

Senaste nytt om äldreomsorgsutbyggnaden i Hultsfred och Målilla

Arbetet vid Hemgården i Målilla löper på som planerat. Foto: Ossian Mathiasson

Senaste nytt om äldreomsorgsutbyggnaden i Hultsfred och Målilla

Äldreomsorgsutbyggnaden har en fast plats på fullmäktiges dagordning. Kommunalrådet Lars Rosander (C) gav senaste nytt i måndags.

Annons:

Det omfattande bygget vid Hemgården i Målilla genomförs i två etapper och är i över 100-miljonersklassen. I första etappen ska 27 lägenheter byggas i en helt ny byggnad och andra etappen, som börjar efter sommaren 2021, innehåller nybyggnation av tillagningskök, träffpunkt och ombyggnation av befintliga rum som kommer gå från 27 till 23. 

– Produktionen löper på bra. Nybygget har kommit längst med invändig målning och mattläggning och i den delen som man inte har kommit lika långt håller man på med innerväggar, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfred och ordförande i kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfred Trygga Hem.

Rivning är så gott som klar

Rivningen är i stort sett färdig av byggnaden där värmecentral, miljörum och förråd har varit beläget vid Hemgården. 

–  Där kommer grundarbeten igång för det nya storköket när vädret blir lite mildare. Projektering av etapp två (storkök och om/tillbyggnad) av befintlig byggnad närmar sig färdigställande. Den sista samordningen pågår och bygghandlingar ska komma senast vecka elva, säger Rosander. 

Vad gäller Lindgården i Hultsfred har projektering övergått i att projektera fram förfrågningsunderlag.

– Målet är att det ska bli klart att skicka ut under andra kvartalet 2021. Det innebär att projekteringsgruppen har blivit större. Ett antal platsbesök har genomförts och fler kommer utföras under våren 2021. Vi är också klara med att filma ledningar, bland annat vatten och avlopp, och geoteknisk undersökning (provborrningar). Svar inväntas och arbetet fortskrider, säger Rosander.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: