Annons:

Sök

Annons:

Snart börjar äldreboendet i Hultsfred byggas ut och renoveras – första spadtaget planeras

Äldreboendet Lindgården i Hultsfred ska byggas ut och renoveras. Foto: MostPhotos

Snart börjar äldreboendet i Hultsfred byggas ut och renoveras – första spadtaget planeras

Projekteringen av att bygga ut och renovera Lindgården i Hultsfred har pågått en längre tid. Arbetet ska dra igång i början av det nya året.
– Vi väntar på att arbetet ska sätta igång efter årsskiftet, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Äldreomsorgsutbyggnaden i Hultsfreds kommun har sedan en tid tillbaka en fast plats på fullmäktiges dagordning. Kommunalrådet Lars Rosander (C) lämnade en lägesuppdatering på måndagens sammanträde.

Det blev information angående arbetet som utförs på Hemgården i Målilla, arbetet som planeras på Lindgården i Hultsfred och förstudiearbetet som är inlett på Klockargården i Vena. 

Första spadtaget planeras

Lindgården i Hultsfred ska både byggas till och om och totalt rör det sig om en investering på över 100 miljoner kronor. Äldreboendet har i dagsläget 36 lägenheter som ska utökas till totalt 57 lägenheter med modern boendestandard på 35 kvadratmeter. 

Byggstarten är beräknad till början av 2022. Etapp ett ska vara klar till sommaren 2023 och hela projektet väntas vara färdigt ett år senare. 

– Bygghandlingsprojekteringen är påbörjad och pågår. Vi väntar på att arbetet ska sätta igång efter årsskiftet. Första spadtaget planeras och det kommer en inbjudan framöver, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfred och ordförande i kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfred Trygga Hem. 

Renovering av lägenheter i Målilla

Sju trygghetslägenheter har byggts vid Ekliden i Virserum och det pågår om- och tillbyggnad på Hemgården i Målilla. De nya lägenheterna har färdigställts och inflyttningen ägde rum under sommaren. Nu pågår renovering av befintliga lägenheter och nybyggnation av tillagningskök.

– Arbetet går enligt plan. Rivning pågår i de befintliga lägenheterna inför renoveringen. Man har bland annat gjutit för utbyggnaderna i ”burspråken”, de lägenheter som ska bli större. Innerväggar är på plats i nya tillagningsköket. Det är spännande att se hur det växer fram när man passerar Målilla vad gäller tillagningsköket och övriga renoveringar, säger Rosander. 

De två kvarstående objekten är Klockargården i Vena och Lundagården i Mörlunda.

– Närmast är Mörlunda. En ny förstudie är inledd efter politiska beslut att se över det som ursprungliga beslutsunderlaget kom fram till. Målet är att förstudien ska vara klar våren 2022. Den ska visa hur vi tänker oss den kommande renoveringen och hur den kan tillskapas på bästa sätt, säger Rosander.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: