Annons:

Sök

Annons:

Inför bygget i Hultsfred – förfrågningsunderlag skickas ut till nio företag i maj

Kommunalrådet Lars Rosander (C) gav senaste nytt om äldreomsorgsutbyggnaden i måndags. Foto: Ossian Mathiasson

Inför bygget i Hultsfred – förfrågningsunderlag skickas ut till nio företag i maj

Till- och ombyggnationen på Lindgården i Hultsfred närmar sig. I maj ska förfrågningsunderlag skickas ut till nio entreprenörer. 

Annons:

Äldreomsorgsutbyggnaden i Hultsfreds kommun har en fast plats på fullmäktiges dagordning. Kommunalrådet Lars Rosander (C) lämnade en lägesuppdatering på måndagens digitala sammanträde. Det blev information angående de arbeten som utförs på Hemgården i Målilla och Lindgården i Hultsfred. 

Plattan till nya köket ska gjutas

Bygget i Målilla genomförs i två etapper och är i över 100-miljonersklassen. 27 lägenheter byggs i en helt ny byggnad i första etappen och andra etappen, som börjar efter sommaren 2021, innehåller nybyggnation av tillagningskök, träffpunkt och ombyggnation av befintliga rum som kommer gå från 27 till 23.  

– Produktionen i Målilla löper på bra. I nybygget pågår arbeten invändigt med inredning, installationsisolering och undertak med mera. Utvändigt håller man på med markarbeten med uteplatser och målning. Huset mellan trygghetslägenheterna som ska bli trygghetslägenhetsförråd, fastighetsförråd och cykelgarage fick väggar och tak förra veckan så de har också kommit ganska långt, säger Lars Rosander.

Plattan till det nya tillagningsköket vid Hemgården ska börja gjutas under nästa vecka. Isolering och armering av grund pågår. 

Rosander berättar även att planering pågår för flytten av de boende till de nya lägenheterna i sommar och att det inte blir någon invigning till sommaren. 

– Det får väl anstå till nästa år när hela byggnationen är komplett, säger Rosander. 

Underlag till nio företag

Vad gäller Lindgården i Hultsfred kommer ett förfrågningsunderlag skickas ut till nio byggentreprenörer den 18 maj.

– Det är nio byggföretag som har byggt och bygger i kommunen plus några till.  Det blir en ordentlig och bra konkurrensutsättning. De får räkna under sommaren och vi får en bild över kostnaderna efter sommaren. Det är något som vi får redovisa till politiken så vi kan ta ställning till byggnationen, säger han och fortsätter:

– Projekteringsgruppen arbetar med sina respektive delar och för att samordna sig för att få till fungerande lösningar att föreskriva. Det handlar om allt med brandskydd, installationer och teknik. Jag tycker att arbetet som läggs ner känns väldigt bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: