Annons:

Sök

Annons:

  • Första etappen på äldreboendet i Målilla färdig – de äldre har flyttat in i nya delen

    Nu har de äldre på det särskilda boendet i Målilla flyttat in i den nybyggda delen. Foto: Hultsfreds kommun

  • Första etappen på äldreboendet i Målilla färdig – de äldre har flyttat in i nya delen

    Foto: Hultsfreds kommun

Första etappen på äldreboendet i Målilla färdig – de äldre har flyttat in i nya delen

Första etappen av om- och tillbyggnationen av det särskilda boendet i Målilla är nu helt klar. De äldre flyttade in i den nybyggda delen för några veckor sedan. 
– Den oro som verksamheten befarade kunde uppstå bland de boende i samband med flytten och förbyttes mot en lugn och harmonisk stämning, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Det var i samband med måndagens fullmäktigemöte som kommunalrådet Lars Rosander (C) gav information om den omfattande äldreomsorgsutbyggnaden. 

Den första etappen vad gäller nybyggnation av lägenheter på särskilda boendet i Målilla (Hemgården) är färdig överlämnad till verksamheten. Slutbesiktningen för etapp ett gick bra och för några veckor sedan flyttade de boende in i den nybyggda delen av det särskilda boendet. 

– Väldigt bra förarbete med planering, arbetsledning och god förberedelse som underlättade flytten. Fantastiska medarbetare har slitit hårt med att bära och ordna med allt runt omkring vid flytten. Stor eloge till samtliga inblandade, både före, under och efter flytten som gjort ett otroligt bra jobb, säger Lars Rosander och fortsätter:

– De nya lokalerna är mycket lugnare tack vare en annan logistik och rörelse i huset och har blivit ett lyft för både personal och boende som får det lugnt och skönt. De boende trivs bra i sina lägenheter och har börjat gå ut mer spontant än vad de gjorde tidigare och många tycker om den harmoniska färgsättningen.

Nu påbörjas etapp två då den gamla delen av boendet ska byggas om med ett nytt tillagningskök, restaurang och träffpunkt.

– Allt fungerar bra med PGJ och tidsplanen håller. Det är planerad inflyttning under sommaren 2022, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: