Annons:

Sök

Annons:

Efterlängtade broarbetet över Emån är igång – trafiken leds om

Trafikverket har inlett arbetena med bron över Emån vid Lilla Aby på väg 677. Bron kommer vara helt avstängd under hela entreprenaden. Foto: Ossian Mathiasson

Efterlängtade broarbetet över Emån är igång – trafiken leds om

Det har dragit ut på tiden. Nu är arbetet med att bygga en ny tillfällig bro över Emån vid Lilla Aby igång. 

Annons:

Dagens Hultsfred var för några veckor sedan först med att rapportera om byggnationen och tidsplanen för en ny tillfällig bro över den redan befintliga bron i Lilla Aby.  

Staffan Isaksson, nationell samordnare av byggnadsverk i region syd på Trafikverket, sa att målsättningen var att komma igång måndagen den 27 februari. Planen höll och Trafikverket påbörjade arbeten över bron i måndags. Den unika träbron kommer vara helt avstängd under ombyggnationen som beräknas vara klar i juni 2023. 

”Den befintliga bron har nedsatt bärighet och begränsad framkomlighet. En reservbro kommer att förläggas över den gamla i samma läge. Vi bygger om landfästena och sedan läggs en ny bro i ett spann om 49 meter upp på dessa. Den nya bron kommer ha bärighetsklass 1 och en fri bredd på 4,2 meter”, skriver Trafikverket på sin hemsida. 

Bron kommer vara totalavstängd under hela byggnationen. Trafikomledning kommer skyltas söderut via vägarna 677, 678, 872 och 34. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: