Annons:

Sök

Annons:

Lokalt parti vill se rabatterad avgift för barnfamiljer

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun vill se ett reducerat avgiftssystem för sophämtning för ensamstående med barn och barnfamiljer. Foto: Lotta Madestam

Lokalt parti vill se rabatterad avgift för barnfamiljer

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun lyfter i en nyväckt motion idén om en rabatterad renhållningsavgift för ensamstående med barn och barnfamiljer. 

Annons:

Grundtaxan för samtliga sophämtningsabonnemang i Hultsfreds kommun höjdes vid årsskiftet. Grönt abonnemang med tio procent, gult med 15 procent och rött med 20 procent. 

Det finns nu förslag från ÖSK:s förbundsdirektion om ytterligare en höjning av renhållningstaxan från den 1 juni. Det rör sig om en höjning på cirka nio procent, vilket motsvarar 150 kronor för de med grönt abonnemang. En majoritet i kommunstyrelsen anser att den högre taxan ska godkännas på kommande fullmäktigemöte. 

"Tufft för vissa ekonomier"

De socialdemokratiska politikerna Tomas Söreling och Rosie Folkesson föreslår i en nyväckt motion att kommunstyrelsen ska utreda och komma med förslag på hur ett reducerat avgiftssystem för sophämtning skulle se ut för ensamstående med barn samt barnfamiljer. 

”Vi är alla medvetna om de besvärliga tider vi befinner oss i nu på grund av läget i landet och vår omvärld. Händelser som gett hushållen högre utgifter som en följd. Vi vet också att vi måste och ska ta hand om våra sopor på ett bra sätt. Tyvärr ser det ut att vara nödvändigt med en höjd avgift redan vid halvåret, vilket kan vara tufft för vissa ekonomier”, skriver Söreling och Folkesson.

Att ge grupperna som har det extra tufft en reducerad renhållningsavgift ser politikerna som ett bra förslag. 

”Det är framför allt ensamstående med barn och barnfamiljer som väljer det gröna abonnemanget som skulle vara behjälpliga med en reducerad avgift”, skriver motionärerna. 

Enligt politikerna bör reduceringen ses över en gång per år med tanke på den osäkra framtiden i ekonomin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: