Annons:

Sök

Annons:

S vill höja standarden med modern teknik på Lärcenter

Socialdemokraterna vill tillföra medel till teknikutveckling på Lärcenter i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

S vill höja standarden med modern teknik på Lärcenter

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun har skrivit en motion där de vill höja standarden på Lärcenter och vuxenutbildningen i stort.
– I dag sitter eleverna med gamla datorer och ingen eller mycket begränsad tillgång till nya appar, skriver Socialdemokraterna i motionen.

Annons:

Socialdemokraterna anser att det bör finnas ny teknik att tillgå och om eleverna ska vara med i matchningen mot arbetsmarknaden är det viktigt att lärarna och eleverna får möjlighet att använda sig av modern teknik i undervisningen. 

De betonar också vikten av att kommunen tar vara på de lärare som finns i vuxenutbildningen och ser till att räkna med dessa i de olika satsningar som görs för lärarkåren i stort. 

Vill ge medel till teknikutveckling

S vill att det tillförs medel till teknikutveckling med nya datorer, iPad eller vad som efterfrågas av lärarna och de får möjlighet att ta del av nya appar som kan vara till god användning i undervisningen. 

De tar också upp att kommunen ska vara i framkant inom utbildning vad gäller att skapa förutsättningar för framtida matchning mot arbetsmarknaden. 

Motionen har skrivits under av Rosie Folkesson, Tomas Söreling, Micke Lång och Jonny Bengtsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: