Annons:

Sök

Annons:

Mitt i värmeböljan – här är länsstyrelsens senaste uppmaning till länsborna

Länsstyrelsen i Kalmar län meddelar att det inte är tillåtet att använda åvatten för att bevattna trädgårdar och fotbollsplaner. Foto: Pixabay

Mitt i värmeböljan – här är länsstyrelsens senaste uppmaning till länsborna

Länsstyrelsen går varje sommar ut med en uppmaning till invånarna i Kalmar län om att inte använda åvatten för att bevattna fält och trädgårdar. Nu är det dags igen. 

Annons:

En varm och nederbördsfattig period påverkar växt- och djurlivet i länets åar. Nu går länsstyrelsen ut med en uppmaning till länsborna som handlar om att de inte ska använda åvatten för att vattna fält, fotbollsplaner, gräsmattor och rabatter. Länsstyrelsens uppmaning gäller hela länet och tills vidare.

Det har inte regnat tillräckligt på sistone och det vatten som fortfarande rinner fram behövs för att växt- och djurlivet i vattendragen ska klara sig. 

Det är inte tillåtet att pumpa upp vatten ur vattendrag när det finns risk för skada på naturmiljön. Med tanke på rådande situation kan varje större vattenuttag, men även summan av många små uttag, orsaka skada på växt- och djurlivet i åarna, enligt länsstyrelsen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: