Annons:

Sök

Annons:

Vikarien blir permanent länsråd i fem år: ”Viktig tillgång för vårt län”

På torsdagen utsåg regeringen Johan Blom till länsråd vid Länsstyrelsen Kalmar län. Foto: Pressbild

Vikarien blir permanent länsråd i fem år: ”Viktig tillgång för vårt län”

Johan Blom har varit vikarierande länsråd i Kalmar län sedan maj 2023. Nu har han fått ett femårsförordnande av regeringen. 

Annons:

Regeringen utsåg på torsdagen Johan Blom till länsråd vid Länsstyrelsen Kalmar län, tjänsten som han har vikarierat på sedan 1 maj 2023. Regeringens förordnande är på fem år.

”Johan Blom är en av Sveriges mest erfarna personer när det gäller länsledning. Han förblir nu en viktig tillgång både för vårt län och länsstyrelsen”, säger landshövding Allan Widman i ett pressmeddelande. 

"Kul att fortsätta jobba för Kalmar län"

Länsrådet leder det dagliga arbetet i länsstyrelsen och fungerar som landshövdingens närmaste medarbetare och ersättare när han inte är i tjänst eller har förhinder.

”Det ska bli så kul att fortsätta jobba för Kalmar län och få lära känna detta fantastiska län ytterligare. Jag ser fram emot att utveckla länsstyrelsens arbete, men också att fördjupa kontakterna med kommuner och andra aktörer i länet för att säkerställa länsstyrelsens roll som en pålitlig samverkanspartner”, säger Johan Blom.

Johan har dessförinnan varit vikarierande landshövding i Kalmar län och även länsråd och vikarierande landshövding i Värmland.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: