Annons:

Sök

Annons:

Få förunnat – Stefan fick Rotarys finaste utmärkelse:

Stefan Ölvebring, chef för Svenskt Rockarkiv i Hultsfred, har uppmuntrats med Rotarys finaste utmärkelse Paul Harris Fallow. Foto: Privat

Få förunnat – Stefan fick Rotarys finaste utmärkelse: "Hedrande"

Stefan Ölvebring från Hultsfred har uppmuntrats med Rotarys finaste utmärkelse, Paul Harris Fallow, för sitt arbete med Svenskt Rockarkiv.
– Det känns hedrande, säger han.

Annons:

Det är få förunnat att få den här utmärkelsen. Den delas bara ut när Rotary tycker att det är någon som är värd att uppmärksammas alldeles extra. Det är flera år sedan det hände senast i Hultsfred.

– Stefan Ölvebring är den fjärde på cirka tio år som fått utmärkelsen, säger Ann-Brith Sköld, nytillträdd president.

På torsdagskvällen fick Stefan Ölvebring, chef på Svenskt Rockarkiv, ta emot Paul Harris Fallow som en uppmuntran för det arbete han gjort med arkivet genom åren.

Vad blev din reaktion när du fick det här?

– Det är hedrande förstås. Det är alltid rolig att få uppmärksamhet för det arbete man har lagt ner och det man själv känner att man jobbat hårt med i 20 år. Så det är klart att man blir glad över sådana saker, säger han.

Många personers förtjänst

Stefan Ölvebring är dock noga med att understryka att det är ett teamarbete.

– Även om det står mitt namn på diplomet så är vi väldigt många personer som har skapat det här arkivet. Det är faktiskt över 100 personer som jobbat i arkivet under de här 20 åren, så det är många personer som har del i den här utmärkelsen.

Var kommer diplomet att placeras?

– Det kommer jag hänga på mitt kontor på arkivet.

Utmärkelsen delades ut i samband med Rotarys första möte för hösten, som hölls hos Axelssons i Aby i deras matstudio.

– Eftersom vi skänker pengar till den hjälpverksamhet som finns internationellt får vi möjlighet att dela ut Paul Harris Fallow, säger Ann-Brith Sköld. Det är den finaste utmärkelsen vi har inom Rotary.

Alla imponerades

Det var i samband med ett studiebesök i rockarkivet före sommaren som alla blev imponerade av hur verksamheten utvecklats till att idag vara Svenskt Rockarkiv med att nationellt uppdrag. 

Efter Antikrundan exempelvis har arkivet fått stor uppmärksamhet, inte bara bland svenskar utan även utländska turister har sökt sig dit för att se och höra mer.

– På så vis tycker vi att Stefan gjort ett utmärkt arbete som gynnat samhället, säger Ann-Brith Sköld. Vi ville också lyfta fram att han på ett framgångsrikt och ihärdigt sätt hittat vägar framåt, så arkivet står där det står idag och han har också varit en fin ledare som tagit emot långtidsarbetslösa som han pushat till att växa och många har också kommit vidare ut till ett arbete.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: